Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BANK ASYA'YA EL KOYULDU
BANK ASYA'YA EL KOYULDU
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ağır ifadelerle elştirdiği Bank Asya’nın tamamına el koydu.
30 Mayıs 2015, 09:06

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığı nedeniyle CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan'ın ağır ifadelerle elştirdiği Bank Asya’nın tamamına el koydu.

3 Şubat 2015’te Bank Asya'nın İstanbul’daki genel merkezi dahil birçok merkezine polis baskını yapılmış, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) kararıyla harekete geçen TMSF bankanın hisselerinin yüzde 63’ünü devralmıştı. Bugün de bankanın tamamına el koyuldu.

BDDK'nın resmi internet sitesinde konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'nun 29/05/2015 tarih ve 6318 sayılı Kararı ile; 

5411 sayılı Bankacılık Kanunu kapsamında Asya Katılım Bankası A.Ş. ile ilgili olarak yapılan denetimler neticesinde, Banka'nın mali bünyesi, ortaklık ve yönetim yapısı ile faaliyetlerinde yaşanan sorunların katılım fonu sahiplerinin hakları ve mali sistemin güven ve istikrarı bakımından tehlike arzettiğinin ortaya çıkması nedeniyle, Banka'nın temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetiminin, zararın mevcut ortakların sermayesinden indirilmesi kaydıyla, kısmen veya tamamen devri, satışı veya birleştirilmesi amacıyla Kanunun 

71 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi hükmü gereğince Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesine karar verilmiştir."

ERDOĞAN BATTIĞINI İLAN ETMİŞTİ

Bank Asya, iktidar Gülen Cemaati’ni ‘paralel yapı’ ilan ettikten sonra hedef tahtasına oturtulmuştu. Bizzat Erdoğan bankayı defalarca doğrudan hedef almıştı.

Erdoğan, Bank Asya için “Bir bankanın batırılması için çalışılmıyor. O banka şu anda batmış zaten. Fakat bu, taşıma suyla ayakta durmaya çalışıyor. Şimdi bu batan böyle bir finans kuruluşunu, aynen devam mı ettirelim?” demişti.

Öte yandan Twitter fenomeni Fuat Avni konuya ilşkin hesabından yazdığı mesajlar ile Bank Asya'ya el konulacağını iddia etmişti, Zaman sitesinde verilen habere göre, Fuat Avni, @fuatavni_f hesabı üzerinden BDDK üyelerinin Bank Asya'yı devretmek için bugün saat 15'te olağanüstü toplanacağını duyurarak, başkanlığa atanan M.Ali AKBEN, "göreve başlar başlamaz BDDK kurulunu toplayıp Bank Asya'yı TMSF'ye devretme kararı aldıracak." dedi.

 İŞTE FUAT AVNİ'NİN O PAYLAŞIMLARI

1. Y...., anketlerin sonucunu gördükçe çıldırıyor. Artık AKP'nin tek başına iktidar olamayacağını anladı.

2. Seçim sonrası sıkıntıyı görünce Bank Asya olayını hızlandırma kararı verdi.

3. Y....'in talimatıyla BDDK Kurul Üyeleri İstanbul'a acil toplantıya çağrıldı. Bugün saat 3'te olağanüstü toplanacaklar.

4. Y...., seçim anket sonuçlarının çok kötü gelmesi sonucunda, acilen Bank Asya'ya el konulması talimatını BDDK Başkanı'na iletti.

5. BDDK başkanlığına atamış olduğu M.Ali AKBEN, göreve başlar başlamaz BDDK kurulunu toplayıp Bank Asya'yı TMSF'ye devretme kararı aldıracak

6. BDDK Yeni Başkanı, Y....'e Bank Asya'ya 71 yazılması için;

b) Bank Asya'dan sorumlu denetim daire ve başkan yardımcılarının imzasının gerekli olduğunu

c) Hukuk dairesinin mütaalası olmadan yapılmasının aslında mümkün olmadığını iletti.

d)İçi boş raporlarla kurul üyelerini ikna ederek talimatı yerine getireceğini, hukuken büyük sıkıntılar doğuracağının bilinmesini söyledi

7. Ayrıca '2 BDDK Bşk ve 350 teknik bankacılık bilen bürokrat rapor yazmazken, TMSF kendi raporuyla, kendine devrederse, biteriz' dedi.

8. 'Atandıktan bir hafta sonra ve seçimlerden bir hafta önce bunu yapmam tetikçilik olacak' deyince de Yezid'den fırçayı yedi.

9. Zift Medyası 'Paralel bankada 800 bin işlem kayıp' manşetini Y....'in talimatı ile attı.

10. BDDK Başkanı M. Ali AKBEN ve Kurul üyelerini yönlendirmek ve kamuoyu nezdinde rahatlatmak için manşet atıldı.

11. Haber doğru olsa M. Ali AKBEN'e gerek kalmaz, yapmadığı hukuksuzluk kalmayan Mutalip ÜNAL bankaya el koyardı.

12. Usulsüzlük olsa, BDDK'ya 9 ay sonra M. Ali AKBEN gibi bankacılık mevzuatını bilmeyen biri atanmazdı.

13. BDDK bilişim uzmanları inceleme sonucunda Bank Asya'da kayıt silme işleminin olmadığını 8 ay önce BDDK'ya rapor etti.

14. Bank Asya'ya atanan yönetim bu rapordan haberdar. Baskı ve menfaat sözüne rağmen tetikçi denetim firması bile olumsuz rapor veremedi.

15. BDDK Kurul üyeleri ve bürokratları, bilin ki seçim sonrası tablo belli olunca Yezid, operasyonu öne çekti kumpasa geliyorsunuz.

16. Tetikçi M. Ali AKBEN, hukuk karşısına çıktığında geçmiş günlerini çok arayacaksın. Benden hatırlatması. Uyarmıştı, dersin.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR