Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TGSD ŞEREF FAYAT İLE DEVAM DEDİ
TGSD ŞEREF FAYAT İLE DEVAM DEDİ
Divan Başkanlığını TGSD eski başkanlarından Nur Ger’in üstlendiği genel kurula, dernek üyeleri büyük ilgi gösterdi.
19 Haziran 2015, 10:28
 
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği’nin (TGSD) 20.Olağan Genel Kurulu’nda Şeref Fayat ikinci kez başkan seçildi.

Divan Başkanlığını TGSD eski başkanlarından Nur Ger’in üstlendiği genel kurula, dernek üyeleri büyük ilgi gösterdi. 

Şeref Fayat, tek liste ile gidilen seçimde, oybirliği ile yeniden TGSD Başkanı oldu. Eski başkanlardan Umut Oran ve Ahmet Nakkaş’ın da katıldığı genel kuruldaki teşekkür konuşmasında Fayat, 5 aylık kısa başkanlık dönemini içeren 100 iş gününde 42 etkinliğe imza attıklarını belirtti. Fayat, yeni dönemde de aynı tempo ile çalışmaya devam edeceklerini söyledi. Birlik, oda, dernek gibi paydaşlarla işbirliklerini daha da geliştirmek için çaba harcayacaklarını anlatan Fayat, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
Tek liste ile gidilen seçimde, oybirliği ile yeniden TGSD Başkanlığına getirildi.

“Yeni dönemde Nitelikli Üretici Sertifika Programı üzerine yoğunlaşacağız. Programın yasal çerçeveye kavuşturulması için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca bu yıl 14-15 Ekim tarihlerinde 8. İstanbul Moda Konferansı’nı ve IAF-Uluslararası Hazır Giyim Federasyonu’nun 31.Dünya Moda Kongresi’ni düzenleyeceğiz. Ayrıca sektörümüz için olduğu kadar Türkiye ekonomisi için de büyük önem taşıyan Translantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı’na (TTIP) ilişkin gelişmeleri yakından takip edeceğiz.” 
Sektörle ilgili düşüncelerini de paylaşan Şeref Fayat, 19.5 milyar dolarlık ihracat hedeflerini tutturmak için çalışacaklarını belirterek, son çeyrekten itibaren işlerin yoluna gireceğini umduğunu vurguladı. Fayat, başta Avrupa olmak üzere uluslararası pazarlarda hazır giyime talep patlaması beklediğini, gümrük vergisini yüzde 8,5’e indiren Çin’de sektör için fırsat kapısı aralandığını anlattı. 

TGSD’NİN YENİ YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU: 

Şeref Fayat (System Tekstil), Cevdet Karahasanoğlu (Pameks), Hadi Karasu (Suglobal), Murat Aydın(Modega), Ramazan Kaya (TYH Tekstil), Toygar Narbay (Narkonteks), Mustafa Laçin (Timay) , Önder Türkmen (ACT Tekstil), Cem Altan (Aycem Tekstil), Ümit Özüren (Murat Çorap), Murat Öztürk (Realkom), Esra Ercan (Spring Near East), Hakan Tin (Reha Tekstil), Tanzer Gözek (Kimtex), Sanem Dikmen (ETF), Seda Dicle (İnternet Tekstil), Bülent Alkanlı (Perseus), Demet Mutlu (Trendyol), Atıl Kutoğlu (Ateks Giyim), Mete Pamukçu (Tekboy), Umut Boz (Teksim Giyim), Murat Şimşek (SMM Tekstil), Kemal Genç (Genç Tekstil) ve Servet Karaalioğlu (FATTO Giyim)
 
image

ŞEREF FAYAT KİMDİR ? 

1966 Kayseri doğumlu Şeref Fayat, ilk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Fayat, 1989 yılında mağazacılıkla başlayan sektör deneyimine, 1994 yılında kendi markalarına üretim ve ihracatla devam etti. Dünya markalarına denim ağırlıklı dokuma pantolon üretimi ve ihracatı yapmakta olan System Tekstil A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre üyesi olan Fayat, evli ve iki çocuk babasıdır.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR