Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KIRMIZI ET UÇTU GİDİYOR
KIRMIZI ET UÇTU GİDİYOR
Et fiyatları yeniden uçuşa geçti. Ramazan’da ikinci kez zamlanan kırmızı etin fiyatı, 38 liradan 40 liraya çıktı. Geçen yıla göre ise toplam yüzde 33 zam geldi.
9 Temmuz 2015, 21:34
 
Enflasyon farkıyla birlikte yılın ikinci yarısında yüzde 4.7 zam alacak olan 11 milyon emekli ve 2.5 milyon memur, gıda fiyatlarına gelen zamlarla birlikte ne yapacağını şaşırdı. Özellikle kırmızı et fiyatlarının son bir ayda iki kez artması, vatandaşı kasap tezgahlarından iyice uzaklaştırdı.
 
SATIŞLAR YÜZDE 20 DÜŞTÜ
 
Ramazan’da kırmızı ete zam gelmeyeceğini söyleyenlerin aksine önce yüzde 4.2 zamlanarak 38 liraya yükselen dana kıymanın fiyatı, ikinci zamla 40 liraya ulaştı. Dana kuşbaşı 41.50 liradan 43 liraya çıkarken, karkas etin fiyatı da 26.50 liraya yükseldi. Geçen yıl Temmuz ayına göre ise kıyma yüzde 33, dana kuşbaşı ete ise yüzde 26 zam geldi.  
 
Gelen zamlar yüzünden Ramazan’da satışların geçen yıla göre yüzde 20 düştüğünü söyleyen Beşiktaş’taki Yayla Et’in işletmecisi Mahmut Gökhan Güner, “Geçen yıl nefes almadan çalıştık. İzinleri bile iptal etmiştik. Bu yıl ise tam tersi bir durum söz konusu” dedi.
 
Piyasada yeterli hayvan olmasına rağmen köylünün stokta et tuttuğunu bu nedenle de fiyatların arttığını belirten Güner, bu durumun Eylül ayına yani Kurban Bayramı’na kadar devam etmesi halinde yeni bir zam dalgasının gelebileceğini ifade etti.

ELİF AKIN

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR