Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇİN BÖYLE TEPKİ GÖSTERDİ
ÇİN BÖYLE TEPKİ GÖSTERDİ
2009 yılında özelleştirilerek Yıldızlar SSS Holding’e devredilen ancak TETAŞ’a borcunu ödeyemediği için yönetimine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından el konulan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin (EDAŞ), Çinli CMEC’e satış süreci sürpriz bir şekilde durdu.
12 Temmuz 2015, 10:15

 

Bu yıl şubat ayında Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin çoğunluk hissesini almak için anlaşan Çinli China Machinery Engineering Corporation (CMEC), bu satın almadan vazgeçtiğini Enerji Bakanlığı’na bildirdi.

2009 yılında özelleştirilerek Yıldızlar SSS Holding’e devredilen ancak TETAŞ’a borcunu ödeyemediği için yönetimine Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından el konulan Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ’nin (EDAŞ), Çinli CMEC’e satış süreci sürpriz bir şekilde durdu.

ALMAKTAN VAZGEÇTİ

CMEC, bu yıl şubat ayı başında GUOXIN International Investment Corporation (GXIIC) adlı Çin merkezli diğer bir şirket ile birlikte Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ şirketlerinin yüzde 75’ini dolaylı yoldan 384.6 milyon dolara satın almak için anlaştığını açıklamıştı. Çinli şirketin açıklamasında, hisselerin Dedeli Yatırım ve diğer hissedarlardan alınacağı belirtilmişti. Ancak taraflar arasındaki görüşmeler, söz konusu tutar karşılığında CMEC’e devredilecek diğer varlıklar üzerinde anlaşma sağlanamaması üzerine sona erdi. Bunun üzerine CMEC yetkilileri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bildirimde bulunarak Osmangazi EDAŞ’ın çoğunluk hissesini almaktan vazgeçtiklerini açıkladı.

EPDK EL KOYMUŞTU

Enerji IQ’nun haberine göre, Osmangazi EDAŞ hisselerini elinde bulunduran Yıldızlar SSS Holding, grubun ana faaliyet alanı olan madencilik ve seramik endüstrisindeki varlıkları için de CMEC ile işbirliği planlıyordu. CMEC’in Osmangazi EDAŞ’ın satışından vazgeçme gerekçesi olarak madencilik, doğal taş ve seramik üretimi ile ilgili varlıkların satışına ilişkin anlaşmazlıklar gösteriliyor. Osmangazi EDAŞ, Afyon, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak illerinde toplam 1.4 milyon aboneye hizmet veriyor. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 2009 yılında yapılan ihalede en yüksek teklifi 485 milyon dolarla Yıldızlar Holding vermişti. Osmangazi EDAŞ’ın devriyse 2010’da gerçekleştirilmişti. EPDK, Osmangazi Elektrik Dağıtım ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış’ın yönetimine TETAŞ’a olan 180 milyon liralık borcunu ödemediği ve diğer bazı yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle el koymuştu.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR