Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KREDİ KARTINDA YENİ DÖNEM
KREDİ KARTINDA YENİ DÖNEM
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) Banka Kartları Hakkında Yönetmelik değişikliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
25 Kasım 2015, 14:33

 

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) Banka Kartları Hakkında Yönetmelik değişikliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi yine 9 ayı geçemeyecek. Bu süre altın, pırlanta alışverişlerini içeren kuyum sektörü için 4 ay olarak uygulanmaya devam edecek.

Hürriyet'ten Aysel Alp'in haberine göre, ancak kredi kartıyla yapılan harcamalarda 9 aylık taksitlendirme zorunluluğu, beyaz eşya ve mobilya ile eğitim ve öğrenim ücretine ilişkin harcamalarda 12 ay olarak uygulanacak.

CEP TELEFONU, GIDA, AKARYAKITTA 'TAKSİT YASAĞI' SÜRECEK

Yönetmelikte, kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyonla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanmayacağı hükme ise korundu.

Şirketlerin kullandığı 'kurumsal kredi kartları ile mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi de 9 ayı geçemeyecek. Ancak bu süre, beyaz eşya ve mobilya ile eğitim ve öğrenim ücretine ilişkin harcamalarda onlar için de 12 ay olarak uygulanacak.  

 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR