Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUSYA TARIM AMBARGOSUNU BÜYÜTTÜ
RUSYA TARIM AMBARGOSUNU BÜYÜTTÜ
Rusya : Türk yetkilileri yaptığımız çağrılara gereken önemi vermemesi durumunda bir ay içerisinde Türkiye’den tüm tarım ürünlerinin Rusya’ya girişine yasak koymayı düşünüyoruz
30 Mart 2016, 12:05
 
Rusya Tarım Ürünleri Denetim Dairesi Başkanı Sergey Dankvert, Moskova ile Ankara arasında patlak veren uçak krizinden sonra 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren yasaklanan Türk tarım ürünleri ithalatının önümüzdeki bir ay içinde tüm ürünleri kapsayacak şekilde yasaklanabileceğini açıkladı.
 
Rusya’nın resmi RİA haber ajansına konuşan Dankvert, “Önceden Rusya’ya yapılan sevkıyatlarda kalitesiz ve karantina kapsamına giren ürünler bulduğumuzda Türk tarafına bilgi verdiğimizde heyetler geliyor ve görüşmeler yoluyla sorunları çözüyorduk.
 

Ancak son denemde Türk tarafı bize sadece mektupla cevaplar vermeye başladı. Türkiye’den ithalatı yasak olmayan tarım ürünleri kalitesi ise bozulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda bu gidişat karşısında biz de yasak listesine birkaç ürün daha ekleyerek tavrımızı ortaya koyduk.image

'GERİSİNİ TÜRKLER DÜŞÜNSÜN'

Türk yetkilileri yaptığımız çağrılara gereken önemi vermemesi durumunda bir ay içerisinde Türkiye’den tüm tarım ürünlerinin Rusya’ya girişine yasak koymayı düşünüyoruz. Pazar bizim. Gerisini Türk tarafı düşünsün” dedi.

Rusya’nın Türkiye’ye yönelik yeni yıldan buyana ilan ettiği yaptırımlar çerçevesinde yasak tarım ürünleri listesine son olarak nar ve biberi eklemişti. İki gün önce ise Türkiye’den ithal edilen 28 ton patlıcan karantinaya alınmıştı. Patlıcana da yasak konması durumunda geriye bir tek limon kalacak.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR