Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İNTERNET EKONOMİSİ KADINA MUHTAÇ
İNTERNET EKONOMİSİ KADINA MUHTAÇ
Türkiye’nin en köklü araştırma şirketlerinden BAREM, çalışan kadınların internet alışkanlıklarını ortaya koyan bir araştırma yayımladı. Araştırma sonuçlarına göre çalışan kadınların yüzde 68’i internetten alışveriş yaptığını söylüyor.
30 Mart 2016, 15:28

 

İnternet alışverişinin bel kemiği çalışan kadınlar

Çalışma hayatındaki yoğun iş temposu ve yoğun çalışma saatleri, çalışan kadınların alışveriş alışkanlıklarınıdeğiştiriyor. Çalışan kadınların alışveriş tercihleri, özellikle dijital dünyadaki gelişmeler ve internetin çok yaygın bir biçimde kullanılmasıyla da gelenekselortamlardan çıkıp yerini online platformlara doğru bırakıyor.


Çalışan kadınların dijital dünyayı nasıl algıladıklarını görmek ve internet alışkanlıklarını incelemek için bir araştırma yapan BAREM, bu araştırma kapsamında internet ve cep telefonu kullanan, 25-55 yaşları arasında, beyaz (125) ve mavi yakalı (126), toplam 251 çalışan kadın ile CATI (Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi) yöntemiyle görüştü. Görüşülen kadınların üçte ikisi üniversite ve üzeri eğitimli, yüzde 61’i 25-34 yaş grubunda ve üçte biri İstanbul’da yaşıyor.

image
Çalışan kadınlar interneti seviyor
Araştırmaya katılan çalışan kadınların çoğu (yüzde 68) daha önce internetten alışveriş yaptığını söylerken, bu oran beyaz ve mavi yaka çalışanlarda aynı. İnternetten alışveriş yapma oranı, 25-34 yaş grubundaki çalışan kadınlarda ise yüzde 72’ye çıkıyor. İnternetten ayda bir ve daha sık alışveriş edenlerin oranı yüzde 36. Görüşülen çalışan kadınların yüzde 15’i son 1 hafta içinde, yüzde 42’si ise son bir ay içinde internetten alışveriş yaptığını söylüyor. İnternetten alışverişte en beğenilen ilk 3 e-ticaret sitesi ise hepsiburada.com, trendyol.com ve markafoni.com olarak sıralanıyor.


En çok giyim eşyası alıyorlar
Çalışan kadınların yüzde 37’si internetten en çok kendileri için giyim eşyası alıyor. Kadınların olmazsa olmazı ayakkabı ve çanta alanların oranı ise yüzde 19. Ev - yaşam (yüzde 11), kozmetik – kişisel bakım (yüzde 9) , hobi – kitap, müzik (yüzde 8), çocuk giyim (yüzde 7) ve teknolojik cihazlar (yüzde 2)  internetten satın alınan diğer ürün grupları.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR