Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
MEHMET ŞİMŞEK'TEN VEDA SİNYALİ
MEHMET ŞİMŞEK'TEN VEDA SİNYALİ
TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Tenis oynamayı, arabamı kullanmayı, çocuklarımla ilgilenmeyi özledim” dedi.
13 Mayıs 2016, 08:28
 
Türkiye’nin gerilimli siyasi ortamı, “bitmeyen senfoni” gibi, yükselen grafiğini sürdürürken TÜSİAD’ın 2016 yılının ilk Yüksek İstişare Toplantısı öncesinde Rahmi Koç Müzesi’ndeki geleneksel kokteyli belki de bugüne kadarki en sönük olanlardan biriydi. Duyulan rahatsızlığın yılganlığa, yılgınlığın bir nevi kabullenişe dönüştüğü..
 
Yılgınlık, tabii bu suskunluğun arka planında Davutoğlu- Erdoğan depremi kadar Panama Belgelerinin de bir nebze etkisinin olduğunu söyleyebiliriz. TÜSİAD’ın ağır toplarının hemen hemen yarısı yoktu gecede.
 
Karşılıklı sohbetler de ‘doğal olarak’, isim vermeden yazılmak kaydıyla, laiklikten, demokrasiden giderek uzaklaşılma, tek adam iktidarı, başkanlık üzerine yoğunlaştı.
 
‘Başbakan’a ilgi yok
 
Baktım, kimin başbakan olacağı iş dünyasının pek de merakını çekmiyor. Bu da “düşük profilli başbakan” söyleminin her ne kadar sonradan söyleyenler tarafından çark edilse de iş dünyasında yansımasını hemen bulduğunu gösteriyor. İçlerinden biri “düdüklü tencere gibi Türkiye” dedi.
 
Yatırım yapmıyoruz
 
Açık toplumlarda ifade özgürlüğü, demokratik ortam, özgür basın aynı zamanda supap ayarı görevini de üstlenir; gerilimi, kutuplaşmayı azaltır kısaca havayı alır. Bizde toplum bilinçli olarak patlama noktasına getiriliyor.
 
Peki ya ekonomik gidişat? Para piyasalarının altüst olması, AB ile ilerleyen süreçteki iki başlılık, “Yatırım yapmıyoruz, çünkü öyle bir ortam söz konusu bile değil” dedi biri.
 
Şimşek: Tenisi özledim
 
TÜSİAD’ın kokteyline hükümet çevrelerinden sadece Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldı. Şimşek’e bulunduğu süre içinde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes eşlik etti. Tuncay Özilhan ve Ali Koç ile de bir süre sohbet eden Şimşek’e kokteyle katılan diğer iş insanlarının yoğun ilgi gösterdiklerini söyleyemeyiz.
 
‘Boynumuz kıldan ince’
 
Şimşek’e “yeni kabinede teklif gelirse görev alacak mısınız’’ sorusunu yönelttim. Hayli yoğun tempoda çalışmaktan evine ailesine fazla zaman ayıramadığını belirterek “Tenis oynamayı, kendi arabamı kullanmayı, çocuklarımla daha çok ilgilenmeyi özledim doğrusu ama görev verilirse boynumuz kıldan ince” yanıtını verdi. Bu yanıt, dönem dönem yaptığı çıkışlarla Saray’ın tepkisini çektiği bilinen Şimşek’in belki de yeni dönemde yer almayacağının mı göstergesi acaba? İş dünyası buna ne diyor peki?
 
‘Keşke kalsa’
 
TÜSİAD üyelerinden biri Şimşek’in kabine dışı kalmasına şaşırmayacağını, kendisinden önce aynı koltukta oturan Ali Babacan’la aynı çizgiyi taşıdığını ancak Saray tarafından dışlanmasının muhtemel olduğunu söyledi. Aynı üye “Keşke Şimşek kalsa, çünkü vizyoner ve doğruları gören biri” değerlendirmesini de yaptı.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR