Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
JATOMİ İFLAS ETTİ
JATOMİ İFLAS ETTİ
Jatomi Fitness Group’un İdari Direktörü Trevor Brennan, Jatomi Fitness Group olarak Türkiye’de faaliyetlerini resmen durdurma kararı aldıklarını doğruladı. “Polonya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan, Romanya, Endonezya ve Malezya’da 60’ın üzerinde spor kulubü bulunan “Jatomi Fitness & Spa” Türkiye'de battı.
2 Haziran 2016, 09:27

 

40 bin kişinin mağdur olduğu Jatomi'de çok sayıda ödedikleri paraları geri almak için bankalara başvuru yapıyor.

 Jatomi Fitness Group’un İdari Direktörü Trevor Brennan, Jatomi Fitness Group olarak Türkiye’de faaliyetlerini resmen durdurma kararı aldıklarını doğruladı.

Brennan, “Jatomi Fitness Group ne yazık ki İstanbul’daki ilk salonu açmasından bu yana yaşanan ağır finansal zarardan ötürü Türkiye’deki operasyonlarını durdurma kararı aldı. Bu oldukça zor karar, zorlu bir değerlendirme sürecinin ardından alındı ve bu süreçte bizim için uygun diğer opsiyonlar da değerlendirildi. İşletmeyi kurtarma çabamız, İstanbul’daki ekibimizin azimli çalışmaları da ne yazık ki gerekli kazancın elde edilmesine yetmedi. Bu durumda küresel operasyonlarımızdaki diğer üyeleri etkilemeden Türkiye’deki işletmeyi finansal olarak destekleyemeyeceğimiz kısa süre önce netleşti” dedi.

image

ÜYELER NE YAPACAK?

“Üyelerimize yasal süreci yakından takip etmelerini öneriyoruz ve tüm alacaklılar için mahkemenin atayacağı bir iflas idaresi yetkilileri de yer alacağı dava sürecini yakından izlemelerini tavsiye ediyoruz. Şu aşamada başka bir yorum yapamıyorum.”

 Jatomi Fitness, dün iflas ettiğini açıklayarak yaklaşık 40 bine yakın üyesini mağdur etti.

Ödemelerini kredi kartlarıyla taksitli yapan sporseverler, Jatomi Fitness'ın iflas haberini duyar duymaz hemen bankalarını arayarak kredi kartlarını iptal ettirdi.

İstanbul'da büyük alışveriş merkezlerinde yer alan salonun bir anda kapılarını kilitlediği ve müşterilerine konuyla ilgili herhangi bir bilgi vermeden iflas açıklaması sonrası sporseverler hakları konusunda kendi çabalarıyla paralarını geri almanın yollarını denerken, taahhüt ile ödemeleri gereken aylık ücretlerini, hizmet alamayacakları için bankalarını arayarak kredi kartlarını iptal ettirdiler.image

40 BİN ÜYESİ MAĞDUR

40 bine yakın üyenin mağdur olduğu iflas kararı hakkında konuşan şirket yetkilileri, "Üyelerimize yasal süreci yakından takip etmelerini öneriyoruz ve tüm alacaklılar için mahkemenin atayacağı bir iflas idaresi yetkililerinin de yer alacağı dava sürecini yakından izlemelerini tavsiye ediyoruz. Şu aşamada başka bir yorum yapamıyoruz." dedi.

İflas erteleme ve üyelerin bankalardaki işlemlerini iptal etmeye koşması üzerineTüketici Dernekleri Hakları Genel Başkanı Turhan Çakar, tüketicilerin verdiği ücret karşılığında hizmet alamıyorsa paralarını geri alması gerektiğini, burada bankaların da sorumlu olduğunu söyledi.


Şirket, 'iflas' durumuna geldiğini çalışanlara bu mesajla duyurdu.

Bankaların, yıllık bloke edilen spor merkezi ücretinin böyle bir mağduriyet durumunda bloke kısmını kaldırması gerektiğini belirten Çakar, aynı zamanda kredi kartı ile peşin ödenmiş yıllık ücretinde böyle iflas durumunda bankalar tarafından tüketicilere ödenmesi gerektiğini belirtti.

Polonya merkezli spor merkezi markası Jatomi, Türkiye pazarına hızlı giriş yapmış, birçok alışveriş merkezinde şubeler açmıştı. Kısa zamanda farklı ödeme koşulları ile 40 bin üye sayısına ulaşan şirketin bir anda böyle karar vermesi dikkat çekti.

'İFLAS'TAN HEMEN ÖNCE TAHSİLAT
Öte yandan Jatomi mağdurları da, Facebook üzerinde biraraya gelerek, bilgi ve belgelerini paylaşıyor. Bazı üyeler, şirket yetkilileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bazı üyelerin ise, şirketin 'iflas' kararını duyurmasından saatler önce tahsilat yaptığını bildirdi. M.C.G. isimli bir mağdur "İflasa bir saat kala çekilen 3 aylık üyelik parası... İnşallah hepimiz paralarımızı geri alırız" notu ile ilgili ödeme fişini paylaştı:


 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR