Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UCUZ UÇAK SEYAHATİ İÇİN EN UYGUN DÖNEM
UCUZ UÇAK SEYAHATİ İÇİN EN UYGUN DÖNEM
Havayolu şirketleri, kış sezonu nedeniyle düşük fiyattan seyahat imkanı sunsa da, yolcu sayısını artırmak amacıyla yaz-kış demeden kampanyaları ihmal etmiyor. Eğer düzenlenen kampanyaları kaçırmak istemiyorsanız, şirketlerin web sitelerinin yanı sıra sosyal medyadan yapılan duyuruları sıkı takibe alın.
13 Haziran 2016, 14:05
 
 
Havayolu şirketleri, Ramazan’da düşen yolcu sayısını artırmak amacıyla geçen aylarda kampanya düzenlemişti. Belirlenen günlerde satılan biletlerden alanlar ise bayram öncesi çok ucuza seyahat imkanı bulacak.
 
Ancak bu biletlerden alamayanların üzülmesine ise hiç gerek yok. Çünkü yılın en ucuz bilet fiyatları Ramazan’da satışa sunuluyor. Ayrıca tur acenteleri de Ramazan’a özel çok cazip kampanyalar düzenliyor. Böyle bir fırsatı kaçırmamak için tek yapmanız gereken ise sadece seyahate karar vermek.
 
Türk Hava Yolları (THY), Anadolujet, Pegasus, Onur Air ve SunExpress Havayolları, Ramazan’da yüzde 30-40 oranında azalan yolcu sayısını artırmak amacıyla kampanya düzenlemişti. ‘Nisan ve Mayıs’ta gerçekleşen ve ‘sınırlı sayıda koltukları kapsayan’ kampanyalar, geçen yıllarda olduğu gibi yine büyük ilgi gördü. Satışa sunulan biletleri alanlar ise 29 Haziran’a kadar uçabilecek. Bu tarihten sonra ise ‘Bayram tarifesi’ devreye girecek. Yani bilet fiyatları en az iki kat artacak. Yoğunluk nedeniyle bazı hatlarda bilet bulmak bile mümkün olmayacak.
 
İFTARI MEMLEKETİNİZDE AÇIN!
 
Sevdiklerini ziyaret etmek veya memleketteki akrabaları ile iftar açmak isteyenlerin tek yapması gereken ise bayram öncesi satışa sunulan ‘düşük fiyatlı bilet’ fırsatlarını yakından takip etmek. “Nereye gitsem acaba?” diye düşünenler de, yurt içinde ‘mutlaka ziyaret edilmesi gereken’ çok ilginç yerlerin bulunduğunu bilmeli. Örneğin Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay gibi hem kültürel açıdan hem de yöresel mutfakları bakımından oldukça cazip merkezlerin yanı sıra balon turlarının yapıldığı ve peribacalarıyla dikkat çeken Kapadokya bölgesine de Ramazan’da çok ucuza seyahat gerçekleştirebilirsiniz. Yurtdışında ise özellikle vizesiz gidilebilen Lübnan, Tunus ve balkan ülkelerine çok cazip fiyatlarla seyahat edilebilirsiniz.
 
image
 
BAYRAM BİLETİNİ HEMEN ALIN!
 
Başbakan Binali Yıldırım, Ramazan Bayramı tatilini 9 güne çıkaran genelgeyi hafta içinde imzaladı. Böylece kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar, 4 Temmuz Pazartesi yarım gün ve 8 Temmuz Cuma ise tam gün idari izinli sayılacak. Bayram tatilinin 9 güne çıkmasıyla uçuşlardaki yoğunluk daha da artacak. Havayolu şirketleri her ne kadar mağduriyeti en aza indirmek amacıyla ek sefer düzenleseler de, arz-talep dengesi nedeniyle bilet fiyatları oldukça yükselecek. Bu yüzden bayram tatili planı yapmış olmasına rağmen biletini almayanların daha fazla zaman kaybetmeden bilet almaları gerekiyor.
 
KAMPANYALARI TAKİP EDİN!
 
Havayolu şirketleri, kış sezonu nedeniyle düşük fiyattan seyahat imkanı sunsa da, yolcu sayısını artırmak amacıyla yaz-kış demeden kampanyaları ihmal etmiyor. Eğer düzenlenen kampanyaları kaçırmak istemiyorsanız, şirketlerin web sitelerinin yanı sıra sosyal medyadan yapılan duyuruları sıkı takibe alın. Daha sonra da, vakit geçirmeden rezervasyon yaptırın ve biletinizi satın alın. Ayrıca bilet satış acentelerini ziyaret etmeyi unutmayın. Acenteler de, size alternatif uçuşlar sunarak en ekonomik seyahat programı hazırlamanıza yardımcı olacaktır.
 
GELECEK YILIN PROGRAMINI UNUTMAYIN!
 
Şirketler, ‘erken rezervasyon ve satışı’ teşvik etmek amacıyla düzenlediği kampanyalarda yeni talepler de oluşturuyor. Cazip fiyatla sunulan kampanyalar o kadar çok ilgi görüyor ki, bazı aileler birden çok tatil programı yapabiliyor. Şirket yetkilileri, gelecek yılın tatil planlarının şimdiden yapılması konusunda da uyarıda bulunuyor. Son dakikada oldukça yüksek fiyattan bilet alarak mağduriyet yaşamak istemeyenlerin, şimdiden gelecek yılın planını yapmasını tavsiye eden yetkililer, böylece ‘şok fiyatlarla’ seyahat imkanı yakalayacaklarını belirtiyor. Havayolu şirketlerine göre değişkenlik gösterse de, gelecek yılın biletlerini 9-12 ay öncesinden satın alabiliyorsunuz. Böylece hem ciddi tasarruf sağlamış oluyor, hem de tatil planı yapma stresinden de kurtuluyorsunuz.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR