Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
POKEMON GO ÇILGINLIĞI
POKEMON GO ÇILGINLIĞI
Piyasaya sürüldüğü tarih olan 6 Temmuz'dan bu yana büyük ilgi gören Pokemon GO oyununun yapımcısı Nintendo'nun hisseleri yüzde 53 arttı! Şirket ise değerini 7.2 milyar dolar arttırdı.
12 Temmuz 2016, 22:53
 
Caddeler meydanlar gençlerle doldu, yeni oyun çılgınlığı Pokemon GO şimdiden efsane oldu Oyun dünyası bugüne kadar böyle bir çılgınlık görmedi. 
 
Pokemon Go'nun yapımcısı Nintendo'nun hisseleri 6 Temmuz'dan bu yana yüzde 53 yükseldi.
 
Şirket değerini 7.2 milyar dolar artırdı. Türkiye'de belediyeler Pokemon Go için bilgilendirme yazıları paylaştı, çay servis etti, 
 

Piyasaya sürüldüğü tarih olan 6 Temmuz'dan bu yana büyük ilgi gören Pokemon GO oyununun yapımcısı Nintendo'nun hisseleri yüzde 53 arttı! Şirket ise değerini 7.2 milyar dolar arttırdı.

ola2
 

Nintendo’nun piyasaya sürdüğü Pokemon GO oyunu, çok kısa sürede büyük bir kitle tarafından kullanılmaya başlandı. Beklentilerin fazlasıyla üstüne çıkan oyun Nintendo’ya son derece büyük bir katkı yaptı. Pokemon GO oyunu piyasaya sürüldüğü ilk iki günde Nintendo’nun piyasa değerini 7.2 milyar dolar yükseltti.

n12nh12nh21nh12w
 

Pokemon GO, “hepsini yakala” sloganıyla piyasaya sürülmüştü. Oyunda telefonun kamerası ve GPS özelliğini kullanarak sokaktaki Pokemon karakterleri keşfediliyor ve diğer oyuncularla çevrimiçi savaş yapılabiliyor. Oyun ücretsiz olmasına rağmen isteğe bağlı olarak oyun içi satın alımlar da gerçekleştirilebiliyor.

Şu anda resmi olarak sadece ABD, Avusturalya ve Yeni Zelanda'da yayınlanan oyunu tüm dünyada birçok oyuncu “bir yolunu bularak” oynuyor. Nintendo bu oyunla birlikte pasif bir şirket olmaktan çıkıp oyun sektöründe büyük bir çığır açtı. “Oyun evde oynanır” klişesini yıkarak milyonları sokağa döken oyun sayesinde şirket büyük sükse yaptı.

Sokaklarda oynanan oyun için kullanıcılar olumsuzluklara karşı uyarıldı. Dışarıda pokemon bulmak için sürekli telefona bakan oyuncular, sokakta bir yerlere çarpabilecekleri, takılıp düşebilecekleri ve güvenlik konularına dikkat etmeleri konusunda uyarıldı.

d
 

Avusturalya, Amerika ve Yeni Zelanda’daki uygulama indirme mağazalarında çıkan Pokemon GO oyununu Türkiye’deki Android kullanıcıları mağaza değiştirmeden APK. dosyası ile Pokemon GO oyununu yükleyebiliyor ancak iOS kullanıcıları mağaza değiştirmek zorunda kalıyor. iOS’taki uygulama mağazası App Store’da ülke değiştirmek bazen kredi kartından dolayı sorun çıkarabiliyor ve çoğu Türk kullanıcı Pokemon GO’yu indiremiyor.

b
 

Konum servislerini kullanarak çalışan Pokemon GO, çizgi filmdeki gibi Pokemon yakalama ve diğer oyuncuların yakaladığı Pokemon ile savaşma üzerine kurulu.


 
POKEMON GO OYNARKEN KARAKOLLUK OLDU
 
İnternet kullanıcıları arasında önlenemez bir şekilde yayılan Pokemon Go oyunu, İstanbul'da bir kişinin, karakolun bahçesinde gezerken gözaltına alınmasına sebep oldu.
 
Özellikle 90 kuşağı arasında popülerleşen hatta bununla da kalmayıp bir salgın haline gelen Pokemon Go oyunu dünyadan sonra Türkiye'yede de ilginç olayların yaşanmasına sebep oluyor.
Geçtiğimiz günlerde yurtdışında bir genç kızın oyunu oynarken ceset bulmasının ardından buna benzer bir sürü ilginç olay yaşandı. Onlardan biri de iddiaya göre bir Ekşi Sözlük yazarının başına geldi.
 
Artırılmış gerçeklik üzerine kurulu Pokemon Go oyununu oynayan  Ekşi Sözlük yazarı, karakolda pokemon ararken gözaltına alındı. 
 
Ekşi Sözlük’te “zasch” rumuzuyla yazan bir yazar, geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen Pokemon Go oyunu yüzünden gözaltına alındığını iddia etti.
 
image
 
FOTOĞRAF ÇEKTİĞİNİ ZANNETTİLER
 
Pokemon yakalamak için Şişli Emniyet Çocuk Büro Amirliği’nin hedef olarak gösterildiği sırada, polislerin kendisini fotoğraf çektiğini zannederek gözaltına aldığını söyledi. Yazar yaşadıklarını anlatırken “Zar zor kurtardım paçayı ama hala son anda tam ikna olmuş değillerdi” ifadelerini kullandı.
 
“zasch” isimli yazarın Ekşi Sözlük’te “10 temmuz 2016 pokemon yüzünden gözaltına alınmam” başlığıyla yayımlanan yazısı şöyle:
 
"Biliyordum başıma böyle bir şey geleceğini. Bu Pokemon Go olayı çıktığından beri arma 3 yapımcılarının araştırma sırasında Yunanistan'da hapse girmesi geliyor aklıma, başa gelir diyordum, geldi.
"Sabah nişantaşı The house cafe'de bir arkadaşım ile buluşalım diye anlaştık. ne zamandır görüşmüyorduk, bir kahvaltı ettik. laf lafı açtı, o da eski gamerlardan. ikimiz de yaşını almış adam olunca işler bu noktaya gelmez diye düşünüyordum ama o da pokemon go hype'ını bolca almış. de hadi pokemon kovalayak dedim. biri öğretmen, biri mühendis iki koca adam. çıktık yola, pokestopmuş, çarizardmış kovalıyoruz.
"önümüzdeki gym'i ele geçirmek için elimdeki pokemonlardan birinin tek bir evolve daha görmesi lazım. onun için de yeterli candym yok. profesöre fazlalık pokemonları gönderdim ama yine yetmedi. pokestop bulalım da yeterli candy olursa şu gym'i alalım dedik. pokestop olarak da şişli ilçe emniyet çocuk büro amirliğini gösteriyor.
"ulan sıkıntı olur mu  vs. derken, çocuk büro amirliği, koca adamı alacak değiller diye bir espri geldi. Gittim emniyetin önüne doğru. pokestop alanına girdim. baktım candy yok, tam çıkıcam, Zubat'ı spawn oldu önümde. önümde dediysem karakolun önünde nöbet duran polisin dibinde.
 
"yunus idi, hızır idi, yunus idi, hızır idi derken, sessizce yanaşıp kamerayı açtım. poketopu atıyorum, tutmuyo, atıyorum tutmuyo, derken koluma görüş hizamda olmayan bir polis girdi. girdiği gibi de beni sert bir hışımla içeri götürdü."güler misin ağlar mısınlı bölüm burada başlıyor. 15 dakika, bir art niyetimin olmadığını, aslında fotoğraf çekmediğimi, karakolun üstünde uçan yarasa tipi bir pokemonu avlamaya çalıştığımı anlattım üç polise. ısrarla çektiğin fotoğraflar nerede diyorlar, yahu fotoğraf yok, pokemon var diyeceğim, diyemiyorum... diyemedikçe daha da üstüme geliyorlar."
 
POKEMON GO NEDİR, NASIL OYNANIR?
Bir döneme damgasını vuran "Pokemon" karakterlerinin yer aldığı Pokemon Go, akıllı telefonlarla oynanan, gerçek zamanlı ve online bir oyun.
Oyuncular, telefonlarındaki uygulamayı kullanarak çevrede bulunan Pokemon'ları saptıyor. Daha sonra telefon kamerasını açan kullanıcılar, "artırılmış gerçeklik" (augmented reality) sayesinde gördükleri Pokemonlara "Poke Topu" ile vurarak onlara sahip olabiliyor.
Oyuncular sahip oldukları Pokemonları geliştirebilirken, diğer oyuncularla da bölgede bulunan 'Gym'lere sahip olmak için savaşabiliyor.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR