Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
TUSAŞ'DAN ALMANYA ATAĞI
TUSAŞ'DAN  ALMANYA ATAĞI
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), Almanya'nın Hamburg kentinde "TAI GmbH" adlı yeni bir havacılık şirketi kurdu.
15 Temmuz 2016, 15:22
 
 
Türk savunma devi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) Almanya'da önemli bir satın alma gerçekleştirdi. TUSAŞ'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, TAI GmbH, Grunewald ailesine ait, Hamburg yakınlarındaki Stade kenti merkezli Grunewald Stade GmbH'nin tüm haklarını satın aldı.
 
Grunewald Stade GmbH, TAI GmbHnin kuruluş amacına uygun olarak, TUSAŞın havacılık alanındaki kapasitesini artırarak geliştirmesinde önemli bir rol üstlenecek. TUSAŞ'ın bu girişimi, Avrupa havacılık sektörü ile kaynaşma yolunda stratejik bir adım olarak değerlendiriliyor.
 
TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, Avrupa'daki en önemli havacılık ve uzay sanayii merkezlerinden biri olan Hamburg'da bir şirket kurmanın TUSAŞ'ın büyüme stratejisinin bir parçası olduğunu belirtti.
 
Açıklamada tasarım, geliştirme, gövde imalatı, destek hizmetleri alanında faaliyet gösterecek TAI GmbH'nin aynı zamanda potansiyel uzay ve havacılık şirket alımları konusunda yetkili olacağı, bu konuda bir Alman firması ile müzakerelerin devam ettiği belirtildi.
 
Açıklamada TUSAŞ'ın yeni şirketinin esas olarak AIRBUS Grubu ile kaynaşma yolunda stratejik bir adım olduğu belirtilerek şöyle denildi:
 
"AIRBUS'ın ana alt yüklenicisi olarak daha büyük sorumluluklar alarak daha hacimli ve daha sofistike havacılık parçaları ve ürünleri geliştirip üretmek adına daha fazla değer sağlamak arzusunda olan TUSAŞ, Türkiye'de bulunan merkezi sayesinde uygun fiyatlı çözümler üretmeyi planlıyor" denildi. 
 
ŞİRKETİ PAZARTESİ GÜNÜ KURDU
 
Hafta başında TUSAŞ'ın Hamburg'ta TAI GmbH adlı bir havacılık şirketi kurduğu ve potansiyel uzay ve havacılık şirket alımları konusunda da yetkili olacağı açıklanmıştı.  TUSAŞ'ın bünyesine kattığı Grunewald Stade GmbH 2007 yılında kuruldu. Şirket Airbus'ın alt yüklenicisi konumunda bulunuyor.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR