Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEV HUKUK FİRMASINA POLİS BASKINI
DEV HUKUK FİRMASINA POLİS BASKINI
Türkiye’nin en büyük hukuk bürolarından biri olan Yüksel-Karkın Küçük Avukatlık Ortaklığı’na polis ekipleri baskın yaptı.Bir süre önce, hukuk bürosunun Fethullahçı Gruba yakın olduğu ve firmalara şantaj yaptığı iddiaları ile gündeme gelmişti.
22 Temmuz 2016, 13:54
 
 
Türkiye’nin en büyük hukuk bürolarından biri olan Yüksel-Karkın Avukatlık Ortaklığı’na polis ekipleri baskın yaptı.
 
Edinilen bilgilere göre, büroda görevli 4 avukat gözaltına alındı. Ancak, büronun kurucu iki ortağının dün yurtdışına çıktıkları öğrenildi. Polislerin bürodaki arama işlemi sürüyor.
 
Yüksel-Karkın  Avukatlık Ortaklığı, Türkiye’deki en büyük avukatlık bürolarından biri. Ortaklık bünyesinde 60’a yakın avukat çalışıyor. Edinilen bilgilere göre,Polis, Hukuk Bürosunda arama yapıyor.
 
image
 
Polis ekipleri kısa süre önce, büronun bulunduğu Şişli'deki Astoria AVM'nin rezidan kısmına geldi. 
 
Polis ekipleri, AVM’nin otopark kısmından içeri girdi. Silahlı oldukları görülen polisler, Yüksel-Karkın Avukatlık Ortaklığı’na yöneldi. Büroda bulunan avukatlardan 4'ü gözaltına alındı.
 
16 yıl önce 50 bin TL sermayeyle kuruldu. Bir anda 40 yıllık avukatlık bürolarıyla yarışmaya başladı.
 
                            image
 
Türkiye’deki en büyük avukatlık bürolarından biri olan Yüksel-Karkın Küçük Avukatlık Ortaklığı'nın küresel ilişkileri, patronlara yönelik şantaj sistemleri iddiaları ile Gülen cemaati ilişkisi mercek altındaydı...
 
İstanbul'daki Astoria alışveriş merkezinde 7 katı kapatan şirket,  Cüneyt Yüksel, Murat Karkın ve Muharrem Küçük isimli 3 avukatın soyadından oluşan YKK (YükselKarkınKüçük) Avukatlık Ortaklığı'nın kısa sürede bu kadar yükselmesinin perde arkasından 'derin paralel' bağlantılar iddiaları ile polis arastırmasındaydı.
 
Darbe girişiminin hemen sonrası polis Gülen cemaati ile teması olan firmalara yıldırım baskın yapıyor ve bu konuda şikayet ve ihbarları titizlikle değerlendiriyor.
 
Şirkete bugün düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alındı. Ancak büronun kurucu iki ortağının yurt dışına çıktığı öğrenildi ,büronun iki kurucu ismi Cüneyt Yüksel ve Murat Karkın'a ise ulaşılamadı.  .Edinilen  bilgilere göre, Yüksel ve Karkın dün yurtdışına çıkış yaptı. Anılan isimlerin, daha önce planlanmış bir toplantıya katılmak üzere yurtdışına gittikleri öne sürüldü.
 
AVM'DEN GEÇİŞLER KAPATILDI
 
Polis ekiplerini, avukatlık bürosundaki arama işlemleri sürüyor. Bir görgü tanığının verdiği bilgiye göre, AVM tarafından residenceye geçişler, özel güvenlik tarafından durduruldu. Polis ekipleri ise, büroların bulunduğu A bloğun girişinde önlem aldı.
 
BİR ORTAK AYRILDI
 
Bir süre önce, anılan hukuk bürosunun Fethullahçı Gruba yakın olduğu iddiaları gündeme gelmişti. Ortaklığın bir diğer kurucusu Muharrem Küçük ise, bir ay kadar önce diğer iki ortağı ile yollarını ayırmıştı. 
 
Yüksel-Karkın Avukatlık Ortaklığı,  son açıklanan listeye göre de, Türkiyenin en çok vergi veren hukuk bürosu olmuştu.
 
Şeffaf Gazete.com

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR