Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKFA HOLDİNG' BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI
AKFA HOLDİNG' BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI
İstanbul Mali Şube Müdürlüğü Ekiplerinin yürüttüğü operasyonlar kapsamında AKFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş ile eşi Yeliz Aktaş, Üsküdar Kandilli’deki villalarında gözaltına alındı
16 Ağustos 2016, 11:51
 
 
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün düzenlediği FETÖ/PDY operasyonunda, terör örgütü adına faaliyette bulunan Akfa Holding ve bağlı şirketlerine sabah saatlerinden operasyona başlandı.Fatih Aktaş ve eşi evinde gözaltına alındı.
 
İstanbul'da Üsküdar ve Ümraniye çevresinde sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda  holdingin arandığı bildirildi.20 yıllık Akfa Holding bünyesinde Delta Mühendislik, Kabataş Mimarlık, Gemtaş gibi şirketler bulunduğu ifade ediliyor.
 
image
 
 EŞİ DE GÖZALTINDA
 
İstanbul Mali Şube Müdürlüğü Ekiplerinin yürüttüğü operasyonlar kapsamında AKFA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş ile eşi Yeliz Aktaş, Üsküdar Kandilli’deki villalarında gözaltına alındı. Fatih Aktaş ve eşi daha sonra Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.
 
TEKERLEKLİ SANDALYEDE GÖZALTI
 
Tekerlekli sandalyeyle hastaneden çıkarılan Aktaş’ın, 1 ay önce geçirdiği bisiklet kazası nedeniyle kalça kemiğinin kırıldığı öğrenildi.Aktaş ile eşi, sağlık kontrolünün ardından da Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı nezarethanesine götürüldü.
 
image
 
Himmet iddiası rakamı 40 milyon dolar
 
Akfa Holding tarafından 2011-2015 yıllarında toplanan 40 milyon dolar "himmet" parasının Bank Asya üzerinden ABD merkezli Boğaziçi Atlantik Kültürel Dostluk Derneği, Kanada Türkiye Dostluk Derneği, Colegios De Education, Mediterraneo SL, Metropolitan Education, Brooklyn Amitiy School, The Respect İnstitute İnc. ve Wistom School gibi dernek ve kuruluşlara havale edildiğinin belirlendiği iddia edildi.
 
DÖKÜMANA EL KONULDU
 
Aktaş’ın evinde polis uzun süre arama yaptı,çok sayıda dökümana el konulduğu öğrenildi.
Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Dair Kanuna Muhalefet, Nitelikli Dolandırıcılık, Özel Belgede sahtecilik, Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet ve Suçtan Kayhaklanan Mal Varlığı Değerlerini Aklama suçlarından işlem yapılacak.İddialara göre şirketlere yönelik arama ve el koyma kararı verildi.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR