Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RUSYA'DAN ZEHİR GİBİ AÇIKLAMA
RUSYA'DAN ZEHİR GİBİ AÇIKLAMA
“Türkiye’nin bu tutumu, sağlam ilişkiler kurma niyetinin samimiyetinden kuşku duyulmasına neden oluyor. Türk tarım ürünlerinin Rusya’nın son yıllarda aktif üretim yaptığı Rus pazarının hassas alanlarına girişine izin verilmesi için Türkiye’nin baskı yapma çabalarını kabul etmiyor ve reddediyoruz”
22 Mart 2017, 18:16
 
Rusya Tarım Bakanı Aleksandr Tkaçev’in ifadelerine yer verilen açıklamada, "Rusya Tarım Bakanlığı, Türkiye’nin Rus tarım ürünlerinin ithalatıyla ilgili tutumunu şaşkınlıkla ve hayal kırıklığıyla karşılıyor. Türkiye’nin ithalat sınırlamaları, bu ülkeye Rusya’dan buğday, mısır, hububat ve pirinç sevkiyatının tamamen durmasına neden olabilecek" ifadeleri yer aldı.
 
Rus yetkililer Türkiye'den giden domates, et, tavuk gibi tarım ürünlerinde ambargoyu kaldırmayacaklarını açıkladı.
 
Türk-Rus ilişkilerindeki iyileşmeye rağmen Türk domatesine yönelik ambargonun kalkmaması ‘Rus buğdayı’ kozunu gündeme taşıdı. Rus buğdayının Türkiye’ye girişinin zorlaştırılması ve Tarım Bakanı Faruk Çelik’in “Yasak hukuki değil” açıklamasını değerlendiren İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı, şöyle dedi: “Buğdaya herhangi bir kısıtlama gelmeden domates kısıtlamasının kaldırılmasını istiyoruz. Çünkü Türkiye gerçekten çok sabır gösterdi.”açıklamasından sonra,Rusya domates açıklaması yaptı.
 
image
 
Dünya domates ihracatından Türkiye'nin aldığı pay yüzde 4.5 seviyesinde. Türkiye’nin toplam sebze ihracatının yüzde 62’si de domatesten oluşuyor.
 
Rusya Federal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) Basın Sözcüsü Yuliya Melano, Rosselhoznadzor'un Türk ürünlerine getirilen mevcut kısıtlamaları kaldırmayı planlamadığını bildirdi.
 
Gazetem.ru’nun haberine göre, Mart ayının başında Rusya hükümetinin Türkiye'den soğan, karnabahar, brokoli, tuz ve karanfil sevkiyatına izin veren kararnamesi yayınlandı. Buna rağmen, et, tavuk, domates, salatalık, üzüm, elma, armut ve çilek hala yasak listesinde bulunuyor.
 
 
Melano “İzvestiya” gazetesine yaptığı açıklamada, “Rosselhoznadzor, Türk ürünlerinin sevkiyatına getirilen kısıtlamaların kaldırılma ihtimalini değerlendirmiyor” ifadesini kullandı.
Rusya’dan çok önemli domates açıklaması
 
DOMATES, İHRACATTA ÖNEMLİ BİR KALEM
 
Dünya domates ihracatından aldığımız pay ise yüzde 4.5 seviyesinde. Türkiye’nin toplam sebze ihracatının yüzde 62’si de domatesten oluşuyor.
 
Rusya’nın, Türkiye tarımsal ürünlerine 2016 yılı başından itibaren uyguladığı ambargo kararı da en çok domates üreticisini etkilemişti. 2015-2016 döneminde Rusya hariç domates ihracatı 106.5 milyon dolardan 239.9 milyon dolara çıksa da, Rusya dahil edildiğinde toplamda 365.3 milyon dolardan 239.9 milyon dolara gerilemişti. İhracat, Irak, Belarus, Gürcistan ve Suudi Arabistan başta olmak üzere diğer ülkelere yönelmişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR