Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜNDELİKÇİ ÇALIŞTIRANA TEŞVİK
GÜNDELİKÇİ ÇALIŞTIRANA TEŞVİK
Devletin istihdamı arttırmak için başlattığı asgari ücret desteği ve prim ertelemeden evinde ayda 10 günden fazla gündelikçi çalıştıran kişiler de yararlanabilecek.
22 Mart 2017, 23:49

 

Devletin istihdamı arttırmak için başlattığı asgari ücret desteği ve prim ertelemeden evinde ayda 10 günden fazla gündelikçi çalıştıran kişiler de yararlanabilecek.

İlk kez gündelikçi çalıştırmaya başlayan kişiler de prim ertelemesinden yararlanabiliyorlar. Bu kişilerin şubat ayında SGK'ya bildirdikleri gün sayısının asgari ücret desteği kapsamında olan kadarının 20,70 TL ile çarpımı sonucu bulunan rakam ertelenebilecek.

Bu sayede yeni gündelikçi çalıştıran kişiler de erteleme imkanından yararlanmış olacaklar.

2017 öncesinde tescil edilen dosyalar için asgari ücret desteği uygulaması prime esas kazancı günlük 110 TL'nin altında kalan kişileri kapsayacak şekilde otomatik uygulanıyor. Yani 2016'da evinde gündelikçiyi brüt 3.300 TL'ye kadar çalıştıran kişiler bu destekten yararlanabiliyor.

2017'de ilk kez evinde ayda 10 günden fazla gündelikçi çalıştıran kişiler ise doğrudan destekten yararlanabilecek.100 liralık destekAsgari ücret desteği kapsamdaki her bir sigortalı için 99,9 TL olarak uygulanıyor. Asgari ücret üzerinden gündelikçi çalıştıran bir kişi eğer 5 puanlık prim indiriminden de yararlanıyorsa aylık 2.088,56 TL maliyetle gündelikçi çalıştırıyor.

Asgari ücret desteğinden yararlanan kişiler için ise 100 TL'lik destek sonrası maliyet 1.988,56 TL'ye iniyor. Bu destekten yararlanmak için gündelikçi çalıştıran kişilerin SGK'ya herhangi bir başvuru yapmasına gerek bulunmuyor


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR