Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ANTALYA OTOGARINA TALİP YOK Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/ekonomi/30604/antalya-otogarina-talip-yok

 

ANTALYA OTOGARINA TALİP YOK
ANTALYA OTOGARINA TALİP YOK
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin 645 milyon bedelle Şehirlerarası Otobüs Terminali'nin yer aldığı arazi ile bu arazi dahilindeki akaryakıt istasyonunun ihalesine katılan olmadı.
5 Haziran 2017, 16:06
 
Büyükşehir Belediyesi'nin yeni otogarı alanını Döşemealtı İlçesi'ne taşıma kararının ardından, mevcut otogarı satmak için yaptığı ihaleye katılan olmadı.
 
Belediye Hizmet Binası'nda Encümen Salonu'ndaki ihale saat 14.00'te başladı. Genel Sekreter Birol Ekici'nin başkanlığıdaki ihale, katılımcı olmayınca belirlenmeyen bir tarihe ertelendi.
 
Arazi üzerinde yer alan akaryakıt istasyonu ihalesine de katılımcı olmadı. Otogar arsası ve dahilindeki akaryakıt istasyonu alanı toplam 645 milyon TL satış bedeli üzerinden ihaleye çıktı. İhale şartnamesinde bedelin yüzde 25'i peşin, kalan miktar ise bir yılda taksitler halinde ödenebileceği belirtildi.
 
TİCARET, TURİZM, KONUT
 
Antalya Büyükşehir Belediyesi 144 bin metrekarelik otogar alanını, "Ticaret, turizm ve konut yatırım fırsatı sunan yekpare arazi satışa çıkarılıyor. EXPO alanı ile tramvay bağlantısı, anayolların kesişme noktasında 1.8 emsal, yüzde 70 ticari, yüzde 30 konut alanı, kat sınırı yok, satışta KDV yok" ilanıyla ihaleye çıkmıştı.