Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EMEKLİYE ZAM BELLİ OLDU
EMEKLİYE ZAM BELLİ OLDU
SSK ve Bağ-kur emeklilerine verilen yüzde 5.89'luk Temmuz zamları bugünden itibaren maaşlara eklenecek. Bu zam net maaşla hesaplanacak ve yüzde 4 ek ilave edilecek
18 Temmuz 2017, 18:07
 
 
Haziran ayı enflasyonunun açıklanması ile birlikte SSK, Bağ- Kur ve Emekli Sandığı emeklileri ile memurların alacakları zam oranları da belli oldu.
 
SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 5.89 oranında zamlarını bu aydan itibaren maaşlarında görecekler. Memurlar ve memur emeklileri ise yüzde 4 toplu sözleşme zamlarına ilave olarak yüzde 2.92 oranında da enflasyon farkı alacak.
 
Bu oranlar çerçevesinde yapılan hesaplamalarla 11.5 milyon emekli ile 3 milyon memurun yeni maaşları da belirlendi. Artık maaşlar hesaplara yatmaya başladı. Memurlar dün itibariyle maaşlarını zamlı olarak çektiler. En düşük memur maaşı ise 2 bin 558 liradan 163 lira artışla 2 bin 721 liraya yükselecek.
 
Memur emeklileri ise maaşlarını bayram öncesi aldıkları için sadece farklarını bu ay belirlenen takvim çerçevesinde alacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) duyuracağı tarihte memur emeklileri zam farklarını alacak. Halen en düşük memur emeklisi maaşı bin 750 lira seviyesinde bulunuyor.Bu maaş yapılacak yüzde 6.92 artış ile bin 871 TL'ye yükselecek.
 
SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise zamlı maaşlarını yarından itibaren hesaplarında görecekler. Bu emeklilerimizin maaşları 17 Temmuz'dan itibaren tahsis numaralarının son rakamlarına göre 28 Temmuz'a kadar hesaplarına yatırılacak. Bu zamlı maaşlar Ocak ayına kadar ödenecek ve Ocak'ta maaşlara yeniden zam gelecek.
 
EK ÖDEME HESABI AYRI
 
Emeklilerin maaşlarında zam oranları hesaplanırken net maaş dikkate alınıyor. Sabah'ın haberine göre, bu maaşa zam yapılıyor ve ortaya çıkan rakama göre de yüzde 4 oranında ek ödeme ilave ediliyor. Emeklilerimiz e-devletten net maaşlarının ve ek ödemelerinin ne kadar olduğunu rahatça görebilirler. Dolayısıyla bankaya yatırılan miktar sizin net maaşla birlikte ek ödemenizin de içinde bulunduğu ücretiniz oluyor.
 
Haziran ayında bankaya 2.080 lira maaşı yatan bir SSK emeklisinin, net ücreti 2.000 TL'dir. Ek ödeme miktarı ise 80 liradır. (yüzde 4) Bu emeklimizin Temmuz zammı şöyle hesaplanacak (Örnek):
 
2.000 TL X % 5.89 (zam) = 2.117,80 TL
 
2.117,80 X % 4 (ek ödeme) = 84, 71
 
Bankaya yatacak miktar:
 
2.202,51 TL
 
Toplam artış : 2.202,51- 2.080 = 122,51 TL

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR