Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
E-TİCARETİN GELECEĞİ “ABONELİK E-TİCARET”
E-TİCARETİN GELECEĞİ “ABONELİK E-TİCARET”
Startsub CEO’su Deniz Kuran,Dünyada 2014’ten günümüze abonelik modeliyle çalışan e-ticaret sitelerinin ziyaretçi sayısı yüzde 800 büyüdü” dedi.
27 Ekim 2017, 20:39
 
E-ticaret sektörünün geleceği abonelik e-ticaret modeli, girişimcilerin yeni gözdesi oldu.
 
Türkiye’de ilk kez anahtar teslim abonelik e-ticaret çözümü sunan Startsub CEO’su Deniz Kuran, “Dünyada abonelik modeliyle çalışan e-ticaret sitelerinin ziyaretçi sayısı yüzde 800 büyüdü” dedi.
 
E-ticaret sektöründe büyük bir merak uyandıran abonelik e-ticaret modeli, müşterilerin ürün veya hizmete "abone" olduğu bir satış modelini içinde barındırıyor. Ürün veya hizmetin "aylık/haftalık paket" olarak satışa sunulduğu bu modelde, her ay/hafta abonelerden ürün veya hizmetin bedeli önce tahsil ediliyor ve ardından periyodik gönderimlerle düzenli bir satış grafiği elde ediliyor. Müşterinin sisteme üye olması ise oldukça basit; öncelikle ürün veya hizmeti seçip abone oluyor, ardından bir kere sipariş veriyor ve sipariş sırasında kart bilgilerini sisteme kaydediyor. Sonrasında her ay/hafta müşterinin kartından ürün veya hizmetin bedeli çekiliyor.
 
Abonelik e-ticaret modelinin, Türkiye’deki girişimciler tarafından büyük bir merak ve ilgiyle karşılandığını belirten Startsub CEO’su Deniz Kuran, “Bu ilgi bizi şaşırtmadı. Türkiye’de nispeten yeni olan abonelik e-ticaret, aslında tüm dünyada hızla büyüyen bir model. Dünyada 2014’ten günümüze abonelik modeliyle çalışan e-ticaret sitelerinin ziyaretçi sayısı yüzde 800 büyüdü” dedi.
 
image
 
Kuran: Chado Monthly, Fit Kutu ve Kutu Bahane de bizden!
 
Kuran, “Startsub, Türkiye’de ilk kez anahtar teslim abonelik e-ticaret çözümü sunuyor. Şirketimiz tohum yatırımını TRPE Ventures altında yer alan Netaş Wesley Clover Teknoloji Fonu’ndan aldı. Startsub olarak abonelik e-ticaret işi kurmanız için gereken tüm teknik altyapıyı sağlıyoruz. Bunun içinde internet sitesi, entegre ödeme sistemi ve sipariş/abone/ürünlerinizi yönetebileceğiniz yönetim paneli de mevcut. Ayrıca abonelik e-ticaret işinizi büyütmeniz için gereken pazarlama desteğini de sunuyoruz. Bugüne kadar 50’den fazla abonelik e-ticaret işi Startsub altyapısıyla kuruldu. Müşterilerimiz arasında Chado Monthly, Fit Kutu, Kutu Bahane gibi önemli girişimler var. Bu markalar yiyecek-içecek, hobi-deneyim, kıyafet-aksesuar, temel ihtiyaç, bebek-çocuk gibi 10’dan fazla kategoride faaliyet gösteriyor” diye konuştu.
 
Klasik e-ticarete oranla abonelik e-ticaretin birçok ek avantajının olduğunu belirten Kuran, “Bir iş sahibi veya satıcı abonelik e-ticaret modelinde iş yaparak; müşterilerine tek seferlik satış yerine her ay/hafta düzenli satış yaparak, düzenli gelir elde eder, aboneleri ile uzun süreli ilişki içinde olarak, müşteri kazanım maliyetini düşürür. Ayrıca her ay önce ödemeyi alıp, başarılı olan ödemelere göre ürün/hizmeti sağladığı için stok tutmadan veya minimum stok maliyeti ile operasyonunu götürebilir. Ayda sadece bir kere tahsilat, kutulama, kargolama vb. operasyonel işlerle uğraşır ve bundan dolayı zaman kazanır; düzenli müşterilerini faturayı ödediler mi ödemediler mi diye takip etmekle uğraşmaz” şeklinde konuştu.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR