Güzel ülkemiz için yazıyoruz - E-TİCARETİN GELECEĞİ “ABONELİK E-TİCARET” Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/ekonomi/31382/eticaretin-gelecegi-abonelik-eticaret

 

E-TİCARETİN GELECEĞİ “ABONELİK E-TİCARET”
E-TİCARETİN GELECEĞİ “ABONELİK E-TİCARET”
Startsub CEO’su Deniz Kuran,Dünyada 2014’ten günümüze abonelik modeliyle çalışan e-ticaret sitelerinin ziyaretçi sayısı yüzde 800 büyüdü” dedi.
27 Ekim 2017, 20:39
 
E-ticaret sektörünün geleceği abonelik e-ticaret modeli, girişimcilerin yeni gözdesi oldu.
 
Türkiye’de ilk kez anahtar teslim abonelik e-ticaret çözümü sunan Startsub CEO’su Deniz Kuran, “Dünyada abonelik modeliyle çalışan e-ticaret sitelerinin ziyaretçi sayısı yüzde 800 büyüdü” dedi.
 
E-ticaret sektöründe büyük bir merak uyandıran abonelik e-ticaret modeli, müşterilerin ürün veya hizmete "abone" olduğu bir satış modelini içinde barındırıyor. Ürün veya hizmetin "aylık/haftalık paket" olarak satışa sunulduğu bu modelde, her ay/hafta abonelerden ürün veya hizmetin bedeli önce tahsil ediliyor ve ardından periyodik gönderimlerle düzenli bir satış grafiği elde ediliyor. Müşterinin sisteme üye olması ise oldukça basit; öncelikle ürün veya hizmeti seçip abone oluyor, ardından bir kere sipariş veriyor ve sipariş sırasında kart bilgilerini sisteme kaydediyor. Sonrasında her ay/hafta müşterinin kartından ürün veya hizmetin bedeli çekiliyor.
 
Abonelik e-ticaret modelinin, Türkiye’deki girişimciler tarafından büyük bir merak ve ilgiyle karşılandığını belirten Startsub CEO’su Deniz Kuran, “Bu ilgi bizi şaşırtmadı. Türkiye’de nispeten yeni olan abonelik e-ticaret, aslında tüm dünyada hızla büyüyen bir model. Dünyada 2014’ten günümüze abonelik modeliyle çalışan e-ticaret sitelerinin ziyaretçi sayısı yüzde 800 büyüdü” dedi.
 
image
 
Kuran: Chado Monthly, Fit Kutu ve Kutu Bahane de bizden!
 
Kuran, “Startsub, Türkiye’de ilk kez anahtar teslim abonelik e-ticaret çözümü sunuyor. Şirketimiz tohum yatırımını TRPE Ventures altında yer alan Netaş Wesley Clover Teknoloji Fonu’ndan aldı. Startsub olarak abonelik e-ticaret işi kurmanız için gereken tüm teknik altyapıyı sağlıyoruz. Bunun içinde internet sitesi, entegre ödeme sistemi ve sipariş/abone/ürünlerinizi yönetebileceğiniz yönetim paneli de mevcut. Ayrıca abonelik e-ticaret işinizi büyütmeniz için gereken pazarlama desteğini de sunuyoruz. Bugüne kadar 50’den fazla abonelik e-ticaret işi Startsub altyapısıyla kuruldu. Müşterilerimiz arasında Chado Monthly, Fit Kutu, Kutu Bahane gibi önemli girişimler var. Bu markalar yiyecek-içecek, hobi-deneyim, kıyafet-aksesuar, temel ihtiyaç, bebek-çocuk gibi 10’dan fazla kategoride faaliyet gösteriyor” diye konuştu.
 
Klasik e-ticarete oranla abonelik e-ticaretin birçok ek avantajının olduğunu belirten Kuran, “Bir iş sahibi veya satıcı abonelik e-ticaret modelinde iş yaparak; müşterilerine tek seferlik satış yerine her ay/hafta düzenli satış yaparak, düzenli gelir elde eder, aboneleri ile uzun süreli ilişki içinde olarak, müşteri kazanım maliyetini düşürür. Ayrıca her ay önce ödemeyi alıp, başarılı olan ödemelere göre ürün/hizmeti sağladığı için stok tutmadan veya minimum stok maliyeti ile operasyonunu götürebilir. Ayda sadece bir kere tahsilat, kutulama, kargolama vb. operasyonel işlerle uğraşır ve bundan dolayı zaman kazanır; düzenli müşterilerini faturayı ödediler mi ödemediler mi diye takip etmekle uğraşmaz” şeklinde konuştu.
 
Şeffaf Gazete.com