Güzel ülkemiz için yazıyoruz - TÜRKİYE TASARIM HAFTASI 2.YILINDA Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/ekonomi/31474/turkiye-tasarim-haftasi-2yilinda

 

TÜRKİYE TASARIM HAFTASI 2.YILINDA
TÜRKİYE TASARIM HAFTASI 2.YILINDA
Türkiye Tasarım Haftası bu yılda oldukça kapsamlı bir program ile T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenleniyor.
4 Kasım 2017, 19:47
 
 
Tasarımın kalbi  8-12 Kasım 2017  tarihleri arasında İstanbul’da atacak! Endüstriyel tasarım, moda ve görsel iletişim tasarımı alanlarında Türkiye ve dünyadaki trendleri takip etmek, tasarım endüstrisine yön veren firmaların en yeni ürünlerini yakından görmek, dünyaca ünlü tasarım gurularının ilham veren konuşmalarını dinlemek ve tasarımla ilgili birbirinden yaratıcı sergileri gezmek için bu yıl 2.kez düzenlenecek olan Türkiye Tasarım Haftası çok özel  sunumları kaçırmayın.
 
Tasarım ile tüm endüstrileri buluşturmak amacı ile yola çıkan Türkiye Tasarım Haftası, ikinci yılında “Tasarımın Potansiyeli” temasını gündeme taşıyor.
 
Tasarımın gücü konusunda farkındalık sağlamak, tasarım kültürü oluşturmak, Türk tasarımcıları dünyaya tanıtmak ve rekabetçi üstünlük sağlayarak gerek ekonomimize gerekse medeniyetimize sağlanabilecek katkının potansiyelini vurgulamak üzere önemli bir platform olan Türkiye Tasarım Haftası bu yılda oldukça kapsamlı bir program ile T.C. Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından 8-12 Kasım 2017 tarihleri arasında İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenleniyor.
 
image
 
Endüstriyel tasarım, moda, görsel iletişim tasarımı, mimari gibi birçok alanda dünyaca ünlü isimlerin panel ve konferanslarının yanı sıra tasarımcıların, yerli ve yabancı tasarım ofislerinin, sanatçıların, üniversitelerin, tasarım okullarının, tasarım platformlarının sergileri ve Türkiye Tasarım Haftası’na özel hazırlanmış enstalasyonları etkinlikte yer alacak.
 
Türkiye Tasarım Haftası'nda ihracatçı birliklerinin farklı konu başlıklarında gerçekleştirdikleri tasarım yarışmalarının finalistlerinin ürün ve projeleri sergilenecek; etkinlik, dünyanın saygın tasarım yarışmalarında ödül kazanan tasarım merkezleri ve tasarım ofislerinin ulusal/uluslararası projeleri ve konuk ülke Finlandiya’nın ünlü tasarımcılarının ve markalarının katıldığı "Finlandiya Günü" özel içeriği ile zenginleşecektir.
 
2008 yılından bu yana, Türkiye’de kullanıcının ihtiyaçlarını gözeterek ihracatta ve ulusal pazarda, tasarım ile katma değer ve rekabetçi üstünlük kazandıran ürünlere iyi tasarım ödülü kazandıran Design Turkey Endüstriyel Tasarım Yarışması’nın 6. Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri Ödül Töreni “Türkiye Tasarım Haftası” ile eş zamanlı düzenlenecek, finale kalan tüm ürünler Design Turkey için ayrılan özel alanda sergilenecek.
 
Şeffaf Gazete