Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇİFTLİKBANK İÇİN 3 BAKANLIK BİRDEN HAREKETE GEÇTİ
ÇİFTLİKBANK İÇİN 3 BAKANLIK BİRDEN HAREKETE GEÇTİ
200 bin TL yatırana aylık 50 bin lira kazanç vaadiyle sanal çiftlik hayvanları satan KKTC merkezli Çiftlik Bank, aslında internet üzerinden oynanan sanal bir oyun. Kısa sürede 300 bin üyeden yüz milyonlarca lira para toplayan Çiftlik Bank için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Gıda ve Tarım ve Bakanlığı'ndan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da harekete geçti.
1 Aralık 2017, 17:06

 

Kısa sürede 300 bin üyeden yüz milyonlarca lira para toplayan Çiftlik Bank için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Gıda ve Tarım ve Bakanlığı'ndan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da harekete geçti. 

Bakan adı verilerek güven kazanma taktiği duvara tosladı.
 
 İnternet'den oynanan bir oyundan yola çıkarak dev bir para toplama sistemine dönüşen Çiftlik Bank'ın, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'nün adını kullandığını, bakanın 20-32 Aralık'ta Kuala Lumpur'da kendilerine kalite ödülü vereceği yalanını ortaya attıklarını,bu konuda harekete geçtiklerini belirttiler. 
 
image
 
Çiftlik Bank hakkında üçüncü bakanlık da harekete geçti.
 
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na son dönemde yapılan başvurularda, sanal çiftlik oyunu olarak bilinen "Çiftlik Bank" isimli gelir vadeden sistemin yasal olup olmadığı soruldu. Vatandaşların, söz konusu oyunun, piramit satış sistemi olabileceği gerekçesiyle denetim yapılmasını talep ettiği öğrenildi.
 
Bakanlık da son dönemde yazılı ve görsel medyada sıklıkla gündeme gelen, ihbar ve şikâyetlere de konu olan sanal çiftlik oyununa ilişkin, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında harekete geçti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, sistemi işleten Fame Game Hayvancılık'ı denetim kapsamına aldı.
 
image

Çiftlik Bank'ın twitter hesabından, şirket CEO'su Mehmet Aydın'ın, Aralık ayında Kuala Lumpur'da Bakan Faruk Özlü'nün elinden ödül alacağına yönelik bir paylaşımda bulunulmuştu.İddiayı yalanlayan Bakanlık, suç duyurusu da dahil olmak üzere her türlü hukuki girişimde bulunma kararı aldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı da konuyla ilgili harekete geçti.

Yetkililer, "İncelemelerde bizden aldıkları ruhsatları, üye toplamak ve halkı yanıltmak amaçlı kullandıklarını gördük. İncelemeye gittiğimiz bazı çiftliklerinde hayvan dahi olmadığı raporlandı. Hukuk müşavirliğimiz de devrede. İl müdürlüklerimiz de devreye sokuldu" açıklamasında bulundu.

image

AK PARTİ'YE YAKIN OLMA İMAJI '' DİRLİŞ ''

Şirketin CEO'su olduğu belirtilen Mehmet Aydın, twitter'dan önceki paylaştığı mesajda "Son zamanlarda Çiftlik Bank ailemize, firmamıza yapılan karalama çalışmalarına, büyümemize engel olma çabalarına karşı hep birlikte dimdik durduk. Bu sebeple 1.Server ( Ceres ) ismini "DİRİLİŞ" olarak değiştiriyoruz" ifadelerini kullanmıştı..

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR