Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
UBER'E KÖTÜ HABER
UBER'E KÖTÜ HABER
Avrupa Adalet Divanı'nın gerekçeli açıklamasında ise, "Uber'in profesyonel olmayan sürücüler aracılığıyla bireylerin buluşmasını sağlayan hizmeti, taşımacılık alanına girmektedir,dedi.
21 Aralık 2017, 09:08
 
Avrupa Adalet Divanı, ulaşım platformu Uber'in 'ulaşım hizmeti sağlayan şirket' olduğuna karar verdi. Söz konusu karar ile Uber, Avrupa'da taksiler için zorunlu olan düzenlemelere uygun bir şekilde hizmet vermek zorunda kalacak.
 
Kurulduğu 2009 yılından beri faaliyet gösterdiği her ülkede tartışmalı durumda olan Uber hakkında, Avrupa Birliği'nin en üst mahkemesi olan Avrupa Adalet Divanı (ECJ) nihai kararını verdi.
 
Lüksemburg'daki mahkemenin söz konusu kararı sonrasında Uber, faaliyet gösterdiği ülkelerdeki taksilerin tabi olduğu yasalara göre hizmet vermek zorunda kalacak. 
 
 
Kararın hemen uygulanmaya başlanacağını kaydeden Avrupa Adalet Divanı'nın gerekçeli açıklamasında ise, "Uber'in profesyonel olmayan sürücüler aracılığıyla bireylerin buluşmasını sağlayan hizmeti, taşımacılık alanına girmektedir. Avrupa Birliği ülkeleri, buna göre düzenlemelerini yapabilecektir" ifadesi kullanıldı. 

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR