Güzel ülkemiz için yazıyoruz - GÖLCÜK İHALESİ İPTAL OLDU Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/ekonomi/31808/golcuk-ihalesi-iptal-oldu

 

GÖLCÜK İHALESİ İPTAL OLDU
GÖLCÜK İHALESİ İPTAL OLDU
Bolu’daki Gölcük Tabiat Parkı için yapılan ihale mahkemelik olmuş,parktaki göl gazinosu, 22 yıllığına özel bir işletmeye kiralanmıştı. Ayrıca ihale kapsamında dağ köşkü ve bungalovlar da inşa edilecekti ki ,ihaleyi alan isimin şaibeli oluşu ve kamuoyu baskısı ihaleyi iptal erttirdi..
2 Ocak 2018, 15:32
 
Doğal güzellikleriyle ünlü Gölcük Tabiat Parkı’na dağ köşkü, 25 bungalov ve göl gazinosu yapılması için 19 Aralık’ta ihale açılmış, park 22 yıllığına özel işletmeye verilmişti.İhaleyi aylık 116 bin liralık teklifle kazanan Kurtuluş Tokcan’ın, 1996’da ‘Avrasya’ feribotunu kaçıran silahlı grubun lideri Muhammet Tokcan’ın kardeşi olduğu ortaya çıkmıştı.
 
Bolu'daki Gölcük Tabiat Parkı’na, 19 odalı dağ köşkü ile 25 bungalov yapımı ve Göl Gazinosunun özel işletmeye verilmesi ile ilgili ihale iptal edildi.
 
İhaleyi Avrasya Feribotu'nu arkadaşlarıyla birlikte kaçıran Muhammet Tokcan'ın kardeşi Düzceli iş adamı Kurtuluş Tokcan kazanmıştı.
 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Bolu Belediyesi'ne 2012 yılında 29 yıllığına kiralanan Gölcük Tabiat Parkı için 19 Aralıkta ihale yapılmıştı. İhale kapsamında 19 odalı dağ köşkü ile 25 bungalov yapımı ve Göl Gazinosunun özel işletmeye verilmesi yer alıyordu. 12 firmanın katıldığı ihaleyi Avrasya Feribotunu arkadaşlarıyla birlikte kaçıran Muhammet Tokcan'ın kardeşi Düzceli iş adamı Kurtuluş Tokcan aylık 116 bin TL teklif vererek kazanmıştı. Söz konusu ihale tepki çekmişti.
 
İhale ile ilgili kesin kararın verilmesi için Bolu Belediyesi Encümeni tarafından Cuma günü toplantı yapıldı. Karara varılamayan toplantı bugüne ertelenmişti. Bolu Belediye Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıda ihalenin iptal edilmesine karar verildi.
 
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, ihaleyle ilgili “Arkadaşlarla karar aldık. Gölcük ihalesini iptal ediyoruz. Çok üzgünüz. İyi niyetli kişileri hariç tutuyorum ama birileri, provokatörler bu ihaleyi ülke meselesi haline getirdi. Biz bunu para için değil, Bolu’nun geleceği için yapıyorduk. Tek bir ağaç kesmeden gerçekleştirecektik. Ama kötü niyetli kişiler, şov peşinde koşanlar oldu. Bu bizi çok üzdü” dedi.
 
image
 
En son Aralık 2012'de Denet Civata Fabrikası haberi ile gündeme gelen suç makinesi Muhammet Emin Tokcan’ın ‘suç’ dosyası oldukça kabarık:
* 1969 Düzce doğumlu olan Tokcan, 1992’den itibaren Abhazya ve Çeçenistan cephelerinde Ruslar’a karşı savaştı. ‘Yalnız Kurt’ lakaplı Çeçen komutan Şamil Basayav’in en yakınında yer aldı.
 
*Türkiye kamuoyunda ses getirici eylemi, Trabzon-Soçi seferini yapmaya hazırlanan Avrasya Feribotu’nu 8 adamı ile kaçırmasıyla oldu. Tokcan, 17-19 Ocak 1996’de 72 saat süren eylemlerini, Çeçenlerin mücadelesine destek olarak açıkladı.
 
* Lider konumdaki Tokcan ve adamları bu eylemleri nedeni ile değişik sürelerde hapis cezası aldı. Ama cezalarının üstünden bir yıl geçmeden 5 eylemci firar etti.
 
* Tokcan, Dalaman Yarı Açık Cezaevinde tutuklu bulunduğu süreçte dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan tarafından ziyaret edildi.
 
* Sekiz yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Tokcan 3 Ekim 1997’de yarı açık cezaevinden kaçtı. Tokcan, 29 Nisan 1999’de Atatürk Havalimanı’nda sahte kimlik ve pasaportla yakalandı. Ancak ‘Şartla Salıverme Yasası’ndan yararlanarak 22 Aralık 2000’de serbest kaldı.
 
* Tokcan, sarsıcı bir diğer eylemini ise 22 Nisan 2001 günü gerçekleştirdi. Beşiktaş’taki 5 yıldızlı Swissotel’e yönelik silahlı baskın düzenleyen Tokcan ve 12 adamı otel müşterilerini 11 saat 20 dakika rehin tuttu. Tokcan anılan eylemden 11 yıl 10 ay hapis cezası aldı.
 
* Cezaevinde bulunduğu süreçte , “Kafkasyalı-Kayıp Ülkenin İnsanları” adı ile bir kitap yazdı. Kitabında “Avrasya yerine bir Rus gemisi kaçırsaydık, kesinlikle havaya uçururduk” diye yazdı.
 
* Geçtiğimiz yıl Denet Cıvata ile ‘ilgilenen’ Tokcan’ın adı bu yıl yapılan bir çete soruşturması ile gündeme geldi. Haziran ayında yapılan operasyon sonrası Tokcan liderliğindeki suç örgütünün, yaralama, adam kaçırma, yağma, darp ve zorla çek-senet imzalatma gibi suçlara karıştığı iddia edilmişti. Nöbetçi hâkimlik Tokcan’ın da aralarında bulunduğu 17 kişinin hakkında tutuklama kararı verdi.