Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇİFTLİK BANK BALONU PATLADI PATLAYACAK
ÇİFTLİK BANK BALONU PATLADI PATLAYACAK
Çiftlik Bank'la ilgili gelen şikayetler doğrultusunda inceleme başlatılmış fakat bu konuda aylardır yapılan yayınlar uyarılar karşısında çok geç kalınmış bir karar olduğu vurgulanmıştı.
18 Ocak 2018, 16:25

 

Çiftlik Bank'la ilgili gelen şikayetler doğrultusunda inceleme başlatılmış fakat bu konuda aylardır yapılan yayınlar uyarılar karşısında çok geç kalınmış bir karar olduğu vurgulanmıştı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Katar’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularına cevap verdi. Çiftlik Bank ile ilgili yaptıkları çalışmalarla ilgili soruyu cevaplayan Bakan Tüfenkci, "Bakanlığımıza gelen şikayetler doğrultusunda biz inceleme başlatmıştık. Müfettişlerimiz incelemelerini iki konuda bitirdi. Bir konuda çalışmaları son aşamaya geldi,dedi.

Bakan Tüfenkci, Çiftlik Bank benzeri bu 11 organizasyonu da müfettişlerin incelediğini belirterek bunların İzmir, Konya, İstanbul, Ankara gibi şehirlerde olduğunu söyledi. 

Reklamları durdurulan ve KKTC de bankaların uyarılması ile kayıt dışı olarak paranın Türkiye dışına çıkması da engellenince Çiftlik Bank hızla çöküşe gidiyor

Çiftlik Bank reklamlarını 3 ay süreyle durdurma cezası vermiştik. Tüketicileri koruma adına bankalarda biraz daha hassas davranıyorlar. Bu sistemle çalışan sadece Çiftlik Bank yok. 11 tane daha, Türkiye'de çeşitli adlarla faaliyette bulunan organizasyonlar var" açıklamasında bulundu.

Bir satışın piramit satış olması için 3 koşul olmalı.

Katılımcıların sisteme bir miktar para koyması, başka katılımcılar bulması ve kazanç vaadedilmesi. Üçüncüsü de gerçekçi olmayan kazançlar vaadetmesi...

Bu noktada gelinen aşamada, şirket gayrimenkullerinin üzerinde ciddi oranda rehin bulunduğu, bayi yapılanmasına geçtiği ama bunun sistemin gizlenmesine yönelik olduğunu gördük.

Sistem içerisindekiler biz iyiyiz diyorlar ama bu yeterli değil.

Bu ticari bir organizasyon mu piramit satış mı olduğunun ortaya çıkması önemlidir. Sadece bu değil; farklı firmalar da var. Vatandaşlarımızın bu konuda mağdur olmaması için bir kez daha uyarıda bulunuyoruz.

Vatandaşların mağdur olduklarında yargıya intikal ettiklerinde paralarını tahsil edecek bir güvenceleri olmadığını da görüyoruz."

"Saadet zinciri’ gibi çalışıyorlar. Somut mal alım-satımı olmadan yüksek kar vaadiyle bir anlamda kandırarak insanları sisteme dahil ediyorlar. 3-4 ay ödeme yapıyorlar. Ondan sonra gerekçeler öne sürerek ödeme yapamayınca ortadan kayboluyorlar" ifadelerini kullandı. 

Çiftlik Bank oyunu ile yaklaşık 1 milyarı TL toplayan hakkında dikkat kaçabilir denilen Mehmet Aydın hakkında sisteme yüklü paralar yatıran ve ödeme alamama ile karşı karşıya olan onbinlerce insanlar yurt dışı yasağı alınması isteniyor.

Edinilen bilgilere göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına gelen şikayetler çerçevesinde Çiftlik Bank uygulamasına benzer faaliyette bulunmaları nedeniyle, piramit satış sistemi olarak nitelendirilen şüpheli ticari işlemleri bulunan 11 şirket şöyle:
 
Çılgın Tavuklar
Maden.İm
Çiftlikmania
Ukash İnternet Hizmetleri Limited Şirketi
Skp Teknoloji Sanal Market Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi
Cashçiftlik
Elit Çiftlik
Birlik Beraberlik Tarım Hayvancılık AŞ
Çiftlikshop
Bizim Tavuklar, Ekolium Bilişim Yazılım Tarım Hayvancılık Otomotiv Turizm
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR