Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
AKKUYU KONSORSİYUMU DAĞILDI
AKKUYU KONSORSİYUMU DAĞILDI
Rosatom ile birlikte Türkiye'deki ilk nükleer santralin inşasını finanse edecek konsorsiyumda belirgin değişiklikler yaşandı.Cengiz-Kolin-Kalyon konsorsiyumu, yüzde 49 hissesini devralmayı planladığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali ortaklığından çekilme kararı aldı.
6 Şubat 2018, 14:19

 

Rosatom ile birlikte Türkiye'deki ilk nükleer santralin inşasını finanse edecek konsorsiyumda belirgin değişiklikler yaşandı.

Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat, projeden çekilme kararı aldı.

Rosatom'un yeni partnerinin devlete ait Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) olduğunu belirtti. EÜAŞ ile görüşme yapıldığını doğrulayan bir Rosatom yetkilisi, "Akkuyu için yatırımcı arayışına devam ediyoruz ve EÜAŞ, görüştüğümüz şirketlerden biri" dedi.
 
Rusya medyasının yazdığı haberlerde,Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat'ın tedarikçileri ihale yoluyla seçmek zorunda olmaktan memnun kalmamış olabileceğini kaydetti.
 
Rosatom ve Cengiz-Kolin-Kalyon konsorsiyumu, haziranda Türk şirketlerin Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin sermayesine katılmasını öngören ön protokolü imzalamıştı.
 
image
 
Rusya'da yayınlanan RBC gazetesinin yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre projeden çekilen Kalyon ve Kolin'in yerini EUAS International ICC alacak.
 
Daha önce Nihai anlaşmayı 2017 sonuna kadar imzalamayı hedeflediklerini belirten Rosatom Başkanı Aleksey Lihaçev, aralık ortasında Akkuyu Nükleer Santrali'nde hisse sahibi olmak isteyen Türk şirketlerine yenilerinin eklendiğini söylemişti.
 
Anadolu Ajansı , Cengiz-Kolin-Kalyon konsorsiyumunun Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki ortaklıktan çekileceğini yazdı.
 
AA muhabirinin şirket yetkililerinden edindiği bilgiye göre CKK konsorsiyumu, 4 bin 800 megavat kapasiteli ve yatırım bedeli 20 milyar doların üzerinde olan Akkuyu NGS'ye ortak olma konusunda Rosatom ile yaptığı görüşmelerde ticari konularda anlaşmaya varamadı.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR