Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
OTONOM ARABALAR YENİ BİR DEVİR YARATACAK
OTONOM ARABALAR YENİ BİR DEVİR YARATACAK
Dünya teknolojisindeki gelişmeler ile beraber ile çok farklı boyutlara geçiyor,Bosch’un pazarlama yöneticisi olan Sarah Nizze hafta sonu sosyal medyada yaptığı açıklamada 131 yaşındaki şirketin, yeni tasarladığı proje için IOTA’yı görevlendirdiğini duyurdu.
14 Şubat 2018, 20:42

 

Dünya teknolojisindeki gelişmeler ile beraber ile çok farklı boyutlara geçiyor,Önümüzdeki yakın seneler şöförsüz otonom araçların devri olacak gibi.

Uluslararası mühendislik ve elektronik şirketi olan Bosch,Mercedes ile beraber tasarladığı ''otonom arabalar projesi'' IOTA ile birlikte hayata geçirmek için önümüzdeki 2 yılı hedeflediler.

image

Geleceğin otonom sürüşlü otomobillerinin beynini Bosch oluşturacak.

Mercedes-Benz’in sahibi Daimler, otonom araç geliştirme konusunda Alman tedarikçi Bosch ile Nisan 2017’de yeni bir anlaşma imzalamış,bu iş birliğinin amacının otonom taksiler geliştirmek olduğu açıklanmıştı.

Bosch, Mercedes ile birlikte geliştirecekleri sistemi, rakiplere satmadan önce iki yıl boyunca sadece Mercedes’in kullanacağını belirtiyordu.

İki köklü Alman şirketinin bu alandaki ortaklığı, sadece özel araç çağırma uygulamalarına değil, otonom araçların ticari kullanımına da önemli katkılarda bulunabileceği öne sürülüyor.

image

2020’nin başında hazır olması hedeflenen otonom sürüş sisteminin, piyasaya sürülen araçlarda tam olarak ne zaman kullanılacağına dair net bir bilgi paylaşılmadı fakat 2017 yılı ve 2018 in ilk aylarında Bosch cephesinde baş döndürücü gelişmeler yaşandı.

 BOSCH Berlin'de gerçekleştirilen uluslararası Bosch Connected World 2017 konferansında teknoloji ve servis tedarikçisi, otonom araçlara yönelik bir yerleşik bilgisayarı tanıtmış o tarihlerde IOTA ismi geçmesede ‘’nesnelerin interneti’’ cümlesini kurmuştu.

2017 Aralık ayında, 131 yıllık Bosch önümüzdeki 20 yola damga vurması beklenen Tengle sistemli dijital ödeme coin'i ,çağının öncü aktörlerinin başında olmaya aday IOTA ile anlaşıp Bosch'un 131 yıllık tarihinin en büyük yatırımını hisse alarak yaptı.

image

Bu büyük hisse alımı sonrası Bosch , IOTA Vakfı'nın danışma kuruluna katıldı.

IOTA'ya yatırım yaparak otonom araç ve ürettiği tüm endüstriyel değerleri akıllı eşyalar akıllı şehirler ile uyumlu hale getirecek.

Bosch Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Volkmar Denner, nesnelerin interneti konulu konferansında Otomobiller, çevrelerini takip etmek için zaten Bosch sensörlerini kullanıyor. Yapay zekanın kullanılmasıyla, diğer karayolu kullanıcılarının davranışı hakkında tahminlerde bulunmak üzere bu okumaları da yorumlayabilecekler.

"Otonom sürüş, yolları daha emniyetli hale getiriyor ve yapay zeka da bunun gerçekleşmesindeki anahtar. Otomobilleri akıllı hale getiriyoruz."dedi.

Denner, yapay zekanın sadece mobilitede değil, Bosch'un tüm iş alanlarında önemli bir rol oynayabileceğini belirterek, "Sadece on yıl içerisinde, bir şekilde yapay zeka içermeyen bir Bosch ürününü düşünmek neredeyse imkansız olacak,dedi

image

Bosch CEO'su sözlerine şöyle devam etti, "Otonom sürüş, yolları daha emniyetli hale getiriyor ve yapay zeka da bunun gerçekleşmesindeki anahtar. Otomobilleri akıllı hale getiriyoruz bunun içinde Nesnelerin interneti sistemini kullanacağız derken IOTA ile neden ortak olduklarını açıklıyor gibiydi...

IOTA İLE YAPILAN BU ANLAŞMA OTONOM ARAÇ PROJESİ İLE İLGİLİ

Volmar Denner ,Bosch, Otonom arabalar arasındaki Kripto Mikro Ödemelerini bir gelecek olarak görüyor,bu yatırım, Bosch'un bir endüstriyel donanım şirketinden ,veri ve para kazanımı ile uğraşan bir şirkete geçişini temsil ediyor,dedi.image

IOTA sadece ödeme sistemi olmayacak Bosch için dijital bir varlık olacak '' 

IOTA kurucusu Dominik Schiener  Bosch'un 20 -22 Şubat tarihlerinde gerçekleleştireceği dünya çapındaki etkinliği ''Bosch Connected World 2018'' de konuşmacı olarak yer alıp IOTA'nın akıllı şehirlere,otonom araçlara katkılarını,Tengle'nin bu çalışmalarda nasıl verimli olacağını konuşacak

image

Mercedes’in en büyük rakiplerinden BMW, geçtiğimiz dönemde İsrailli girişim Mobileye ve Intel ile iş birliği yapmıştı. Daha sonra Intel Mobileye’ı satın alırken bir diğer çip üreticisi Qualcomm da Hollandalı otomotiv çipleri üreticisi NXP’yi satın almıştı.

Her yıl yeni iş birlikleriyle kızışan ve hızlanan otonom araç üretme yarışı, bu araçların piyasaya çıkacağı tarihi de merak ve heyecanla bekleniyor…

Şeffaf Gazete.com


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR