Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
VENEZUELA KRİPTO PARA ÇIKARDI
VENEZUELA KRİPTO PARA ÇIKARDI
Venezuela'nın kripto para birimi "Petro" en değerli dijital paralar arasına girmeye aday. Devlet Başkanı Maduro Petro'ya "Superman'in bile" diş geçiremeyeceğini söyledi.
23 Şubat 2018, 15:47
 
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro dünyanın ilk resmi kripto para birimi "Petro"nun dolaşıma çıkarılmasından bu yana yüz milyonlarca dolar elde ettiklerini açıkladı.
 
Maduro Salı günü başkent Caracas'ta yaptığı açıklamada ilk ön satış seansında 735 milyon dolar toplandığını belirtti ve "Bugün Superman'e bile kafa tutabilecek bir kripto para hayata geçiyor” dedi.
 
Krizler ülkesi Venezuela kripto dövizin yardımıyla ekonomik sıkıntılardan kurtulmayı umuyor. 19 Mart'a kadar, Petro'ya yatırım yapılabilecek.
 
Venezuela hükümeti her bir Petro'ya ülkenin ham petrol rezervlerinden bir varillik petrolün teminat gösterildiğini duyurdu. Hükümet emisyonun her biri 60 dolardan 100 milyon dijital para birimiyle sınırlandırılacağını açıkladı. Böylece 60 milyar dolar borsa değerli Petro en pahalı on kripto para birimi arasına girecek.
 
Venezuela yıllardır Devlet Başkanı Maduro ile muhalefet arasındaki iktidar mücadelesine sahne oluyor. Ağır ekonomik krize sürüklenen Venezuela'nın devlet gelirleri son yıllarda petrolün ucuzlaması nedeniyle önemli oranda azalmıştı. Muhalefet, ülkeyi diktatör gibi yönetmek, kötü ekonomik idareyi sürdürmek ve yolsuzluğu önleyememekle suçladığı devlet başkanına karşı protesto gösterileri düzenliyor.
 
DW, Reuters

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR