Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ÇİFTLİK BANK YOLUN SONUNA GELDİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/ekonomi/32282/ciftlik-bank-yolun-sonuna-geldi

 

ÇİFTLİK BANK YOLUN SONUNA GELDİ
ÇİFTLİK BANK YOLUN SONUNA GELDİ
Türkiye eğer elindeki zanlıların yurtdışına kaçmasına engel olursa ,çok büyük bir vurgun olayının yargılamasına şahit olacak.Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çiftlik Bank’la ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek, “Bir takım cezai yaptırımlar da gelecek” dedi.
8 Mart 2018, 11:57

 

Türkiye eğer elindeki zanlıların yurtdışına kaçmasına engel olursa ,çok büyük bir vurgun olayının yargılamasına şahit olacak.Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çiftlik Bank’la ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek, “Bir takım cezai yaptırımlar da gelecek” dedi. 

image

Türkiye eğer elindeki suçluların yurtdışına kaçmasına engel olursa ,çok büyük bir vurgun olayının yargılamasına şahit olacak.

İnternet üzerinden yüksek kazanç vaad eden sanal bir oyun üzerinden organize edilen ve yüksek gelirini yurt dışına kaçıran Çiftlik Bank organizasyonunun piyasadan yarım milyar lira topladığı ortaya çıkmıştı.

Patron Mehmet Aydın ve şirket yöneticileri kaçma planı yapıyorlar iddiası.

İnternet üzerinden yüksek kazanç vaad eden sanal bir oyun üzerinden organize edilen ve yüksek gelirini yurt dışına kaçıran ve Bitcoin yatırımı ortaya çıkan Çiftlik Bank organizasyonunu partonu Mehmet Aydın ve ortaklarının piyasadan enaz yarım milyar lira topladığı iddia ediliyor.

Para ödemede hiçbir hukuki engel yok Savcılığa suç duyurusunda bulunduk

image

Bakan Tüfenkci, inceleme başlattıkları Çiftlik Bank’la ilgili, “Dolandırıcılığa kadar giden bir sistemi kurguladıklarını görüyoruz” demişti

SPK sistemin ‘bank‘ ibaresini kullanması nedeniyle reklam faaliyetlerini geçici olarak durdurmuş, dolandırıcılık iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci şu bilgiyi verdi:

“Soruşturma bitti. Çiftlik Bank’la ilgili müfettişlerimiz raporlarını tamamladı ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Müfettişlerimiz raporların bir örneğini incelemesi için MASAK’a, diğer suretini de savcılığa gönderdi. Biz bakanlık olarak incelemelerimizi tamamladık, gerekli yerlere de suç duyurusunda bulunduk.” dedi.

Çiftlik Bank hakkında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve SPK soruşturma başlatmış, şirketin reklamları üç ay süreyle tedbiren durdurulmuştu.

TÜRK HALKININ KUTSALLARINI KALKAN YAPMAYA KALKTILAR

Çiftlikbank onbinlerce insanın parasını KKTC bankalarına ve Bitcoin yatırımına pompalarken,haklarında yapılan soruşturmayı para yatıranlardan  daimi olarak gizlediler ve sistemin devam etmesi için ülkemizin en önemli konusu olan ve onlarca şehit verdiğimiz Afrin Harekatını bu sisteme güvenilsin diye kullanmaya kalktılar.

                      image  

          AFRİKA HALKI VE ŞEHİTLER ÜZERİNDEN DESTEK ARAMA  ÇABASI

İslam kardeşliğinin yardımlaşma ve dayanışma ile vücut bulduğunu dile getiren Çiftlik Bank Genel Müdürü Niyazi Karakoç,Çiftlik Bank'ın yardım eli uzattığı Ugandalı yetim ve öksüzler minik ellerini Türk askeri için açıp dua etti.Karakoç Afrika’da su kuyusu, sağlık ocağı ve büyük bir mescit inşa edileceğini açıkladı.

ONURSUZ BİR PROPAGANDA ÇALIŞMASI

Bu girişimler paralarını kaptıran kişiler tarafından '' onursuz popilist yaklaşımlar ''olarak adlandırıldı ,şehitlerimiz üzerinden aklanamazlar denildi.  

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır ötesi operasyonu Zeytin Dalı Harekâtı'na dünyanın dört bir yanından destek yağıyor. Çiftlik Bank'ın yardım eli uzattığı Ugandalı yetim ve öksüzler minik ellerini Türk askeri için açıp dua etti,mesajlı resimleri Çiftlikbank genel müdürü Niyazi Karakoç sosyal medyada paylaştı.Bu paylaşımlar Çiftlikbank'a parasını kaptıranlar tarafından tepki ile karşılandı.

image

İnatla para toplamaya çalışan Çiftlikbank dolandırıcıları hala sosyal medya'da video yayınlayarak bakanı yalanlıyor.

Şirketin ''Balıkesir bölge sorumlusu'' olduğu öne sürülen kişi, üyelere hitaben “Paralarınız güvende. Çalışmalarımız devam ediyor” diyor.
 
Videonun yanısıra üyelere bir de şu şekilde yazılı mesaj iletildi:
 
“Arkadaşlar iyi geceler. Şirketimizin güzel ülkemizde 18 ayda elde ettiği kazanımları biliyorsunuz tarım ve hayvancılıkta değerlendirmektedir. Yine bildiğiniz üzere bu süreç içinde yurt dışında bir çok ülkede serverlar açmıştır. Sadece ve sadece yurt dışı serverlardan ülkemize gelen dövizlerle şirket yönetim kurulumuzun kararıyla 15 aydır dünyadaki yeni trend olan ve ivmesini her geçen gün çoğaltan Bitcoin yani kripto para madeninin üretimi noktasında yatırım yapmıştır.
 
image

Bundan 15 ay önce 15 milyon dolar kaynakla yapılan bu yatırımdan şu ana kadar 150 milyon dolar gelir elde edilmiştir.

Tarım ve Hayvancılık faaliyetlerimizden elde ettiğimiz gelirlere dokunmadan Çiftlik Bank üyelerinin gelirlerinin büyük çoğunluğu bu gelirden karşılanmıştır. Şirketimiz ayakları yere sağlam basarak yürümeye devam etmektedir. Kullanıcıların paralarının yeni üyelerden karşılandığını iddia edenlere cevap niteliğindeki bu gelişmeyi sizlerle paylaşmaktan dolayı mutluluk duyuyorum. Biz Çiftlik Bank ailesi olarak ülkemize tarım ve hayvancılık sektöründe büyük işlere imza atmak için gelişen teknolojinin tüm imkanlarını seferber eden bir beyin takımımız olduğunu gururla bildirir iyi geceler dilerim.” diyen Balıkesir Çiftlikbank temsilcisinin zanlılar arasında olduğu iddia edildi. 
 
Şeffaf Gazete.com