Güzel ülkemiz için yazıyoruz - ÇAKMA ÇİFTLİKÇİLER HALA ORTADA Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/ekonomi/32349/cakma-ciftlikciler-hala-ortada

 

ÇAKMA ÇİFTLİKÇİLER HALA ORTADA
ÇAKMA ÇİFTLİKÇİLER HALA ORTADA
Çiftlik Bank sürecini başından beri takip edemediniz mi? Endişelenmeyin; dolandırıcılık hikayeleri başarılı olurlarsa peşlerinden giden pek çok klonlar da olacaktır.Bunca olay karşısında devlet hala ortalıkta gezen sahte çiftlikçileri toplamıyor,Mehmet Aydın gibi kaçmalarını mı bekliyor.?
18 Mart 2018, 13:34
 
80 bin insan, 511 milyon TL para ve ülke tarihinin en büyük dolandırıcılık macerası. Genç bir CEO, oluşum hakkındaki şüphe uyandıran sızıntı bilgiler, gizlikle yürütülen operasyonlar, tutuklananlar, arananlar ve yurt dışına kaçanlar. 
 
Bunların hepsi bilgisayar başında insanlara inek ve tavuk besleyip zengin olma vaadi veren Çiftlik Bank sürecinde yaşandı. Şirket, yıllarca insanlardan para topladı. Bu paraların bir kısmını geri ödeyerek illüzyon yarattı. Gelinen noktada FETÖ ile bağlantısının olduğu bile gündem konularından birisi oldu.
 
Zengin olmak isteyen insanların bunu kolay yoldan yapmaya yönelik içgüdüleri, onları bilgileri olmadan bu tür sistemlerin içine sürükledi. Biraz bilgisi olan ve etik, ahlak, adalet nedir bilmeyenler ise Çiftlik Bank’ın yeni versiyonlarını “ondan bağımsız oldukları” gerekçesiyle piyasaya sürdüler. 
 
İnsanlar, belki köyünüzdeki komşunuz, belki iş arkadaşınız belki de her gün karşılaştığınız dolmuş şoförü bile bu tuzakların içine düştüler. Çiftlik Bank bitti, yerine aynı minvaldeki versiyonları geldi. image
 
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, son dönemde Türkiye'nin gündemine oturan Çiftlik Bank hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Tüfenkci, "Bizim tespit ettiğimiz bunun gibi 11 tane daha girişim var" dedi.
 
CNN Türk'ün haberine göre, Çiftlik Bank benzeri faaliyet için kurulan 11 internet sitesi şunlar:
 
-Birlik Beraberlik Tarım ve Hayvancılık
 
-Ekolium Bilişim Yazılım Tarım ve Hayvancılık
 
-UKASH İnternet Hizmetleri
 
-SKP Teknoloji Sanal Market
 
-CashÇiftlik
 
-Maden.im
 
-Elit Çiftlik
 
-ÇiftlikShop
 
-ÇiftlikMania
 
-Bizim Tavuklar
 
-Çılgın Tavuklar
 
Tespit edilen 11 girişiminin bir çoğu sitesini kapatırken, açık olanların da üye almadığı görülüyor. Sadece "Birlik Beraberlik Tarım ve Hayvancılık" adlı siteye ulaşılıyor. Sitede üyelik için en az ödeme miktarı 250 TL.'Çılgın Tavuklar' ise açık ancak para yatırma işlemi yapılamıyor.
 
image
 
Bunlardan en çok göze batanlardanve geliyorum diyen dolandırıcılık vakasından biri ise Anadolu Farm adıyla faaliyet gösteren bir oluşum 
 
Kendilerini beklendiği üzere “her türlü yasal zorunluluğu yerine getirmiş” olarak tanıtan Anadolu Farm’ın bağlı olduğu şirket Ekolium A.Ş, Çiftlik Bank ile karıştırılmamaları gerektiğini söylüyor. Oluşumun Faecbook sayfasında şu anda yaklaşık 10.000 taklipçi var. Yapılan yorumlar ise insanların bu işlerden hiç ders almadıklarını gösteriyor. 
 
Okuyup araştırmadıkça daha çok Çiftlik Bank hikayesi göreceğimizi söyleyebiliriz. Bu ülkede zamanında Titan ve Mega Holdings gibi sağlam saadet zincirleri bulunuyordu, hatırlatırız.