Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GASTROANTEP FESTİVALİ İÇİN GERİYE SAYIM BAŞLADI
GASTROANTEP FESTİVALİ İÇİN GERİYE SAYIM BAŞLADI
20-22 Eylül tarihlerinde 40 ülkeden dünyaca ünlü 41 şefin katılacağı “GastroAntep” Festivali’ne Sao Paulo’dan Andre Lima De Luca, Milan’dan Dario Cecchini, Madrid’den Diego Guerrero, Kopenhag’dan Jonathan Bernsten ve Girona’dan Pere Planaguma gibi dünyaca ünlü şefler katılım sağlayacak.
17 Eylül 2018, 21:29
 
UNESCO tarafından titizlikle seçilen Yaratıcı Şehirler Ağı’nda 116 şehir arasında yer almayı başararak adını tüm dünyaya duyuran Gaziantep, 20-22 Eylül tarihlerinde 40 ülkeden dünyaca ünlü 41 şefin de katılacağı “GastroAntep” Festivali, Gaziantep’in zengin mutfağı ve sahip olduğu kültür mirasını yerelden globale taşıyacak.
 
GastroAntep Festivali’ne Sao Paulo’dan Andre Lima De Luca, Milan’dan Dario Cecchini, Madrid’den Diego Guerrero, Kopenhag’dan Jonathan Bernsten ve Girona’dan Pere Planaguma gibi dünyaca ünlü yıldızlar Gaziantep’te gövde gösterisi yapacaklar.
 
UNESCO’nun titizlikle seçtiği 116 şehir arasında Türkiye’yi başarıyla temsil eden Güney Doğu Anadolu’nun incisi Gaziantep, zengin mutfağını ve kültürel zenginliklerini yerelden globale taşımaya devam ediyor.
 
image
 
GastroAntep Festivali’nde gerçekleştirilecek etkinlikler arasında; yıldız şeflerle workshop sunumları da katılımcılarla birlikte hayata geçirilecek.
 
Uluslararası Barbekü Şefi Andre Lima De Luca, dünyaca ünlü İspanyol Pasta Şefi Christian Escriba, Fransız, İtalyan ve İspanyol mutfağından esinlendiği teknikler ile geleneksel İskandinav Mutfağı’nı buluşturan Şef Jonathan Bernsten, Juan Bravo fonda ilustrada, Segovia’nın Şefi olan Ruben Arnanz, Forbes Dergisi tarafından “30 yaş altında en çok ilham veren 30 Avrupalı arasında gösterilen Pasta Şefi Andrea Dopico, 2002 yılında Congress The Best of Gastronomy çerçevesinde San Sebastian’da düzenlenen, Mantarlı Pinchos ve Tapas Ulusal Yarışması’nda 1.’lik ödülü kazanan Ignacio Echapresto gibi dünyaca ünlü şefler GastroAntep Festivali’ne katılacaklar.
 
Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in öncülüğünde ve Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) desteğiyle 20 – 22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali, yeme içme sektörünün ileri gelenlerinin yanı sıra ülkenin dört bir yanından gelen ziyaretçilerine unutamayacakları bir gastronomi deneyimi yaşatacak.
 
Festival boyunca asırlık lezzetler tadılacak
 
Yöresel lezzetlerin festival boyunca tadılacağı ve yerel üreticilerin coğrafi işaretli ürünlerle hazırladığı imza tatların tanıtılacağı Gaziantep Uluslararası Gastronomi Festivali, yeme içme sektörünün ileri gelenleri tarafından geniş bir platformda yeniden yorumlanacak. Gaziantep’le özdeşleşen fıstıklı baklava, katmer, Antep Beyranı, Firik pilavı, dolma, envai çeşit kebap çeşidi ve coğrafi işaretli ürünlerin Michelin yıldızlı dünyaca ünlü şeflerce tadılarak dünya mutfakları arasındaki yerini daha da sağlamlaştıracak.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR