Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
COLİN İNŞAAT ÇEKİLİYOR
COLİN İNŞAAT ÇEKİLİYOR
Kolin İnşaat, farklı işlerde de ortak olduğu İstanbul üçüncü havalimanının işletmecisi İGA'daki hisselerini devretme kararı aldı
9 Ocak 2019, 21:35

 

Yap-İşlet-Devret modeliyle İstanbul Yeni Havalimanı projesini hayata geçiren ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA Havalimanı İşletmesi AŞ’de ortaklık yapısı değişiyor. Ortaklardan Kolin İnşaat, İGA’daki hisselerinin devri için görüşme sürecini başlattığını duyurdu.

5 ortaklı (Limak-Cengiz-Mapa-Kolin-Kalyon OGG) İGA Havalimanı’nında Kolin İnşaat’ın, yüzde 20 hissesini Kalyon’a devredeceği belirtiliyor. Devirle birlikte Kalyon İnşaat’ın İGA’daki hisse payı yüzde 40’a yükselmiş olacak. Kimi kaynaklar hisse devrinin gerçekleştiğini ancak henüz şirketin sicil kayıtlarına yansımadığını belirtiyor.

KOLİN’DEN AÇIKLAMA

Kolin İnşaat’tan yapılan yazılı açıklamada, hisse devrine ilişkin şu bilgi verildi: “Türkiye’nin son dönemde ortaya koyduğu önemli mega projelerden biri olan İstanbul Havalimanı’nın sıfır noktasından itibaren ortakları arasında yer alan kuruluşumuz, bu yatırımın projenin tamamlanma aşamasına gelmesi ve işletmeye açılmasıyla birlikte yeni bir değerlendirmeye gitme kararı almıştır. Kolin İnşaat olarak farklı işlerimizde de ortaklığımızı sürdürdüğümüz İGA’daki ortaklarımızla İGA’daki hisselerimizin devri üzerine görüşmeleri sürdürdüğümüzü bildirmek isteriz.”

KOLİN, İNŞAATTAN ENERJİYE ÇOK SAYIDA ALANDA VAR

Kolin şirketler grubu inşaat, enerji, tersane-liman, maden-çimento, turizm-hizmet, ticaret ve endüstri alanlarında faaliyet yürütüyor.

SERMAYESİ 7.4 MİLYAR TL

İstanbul üçüncü havalimanının işletmecisi İGA sermayesini, aralık ayında yüzde 18’e karşılık gelen 1.1 milyar lira artırarak 7.4 milyar liraya yükseltmişti. İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, aynı yıl içerisinde ikinci defa rekor seviyede sermaye artırımına gittiklerini açıklamıştı.

İGA’nın ortakları Cengiz İnşaat, Mapa İnşaat, Limak, Kolin ve Kalyon’un şirkette yüzde 20’şer hissesi bulunuyor.

İHALE SÜRECİ

İstanbul’un üçüncü ve en büyük havalimanının ihalesi 2013 yılında yapılmıştı. Limak-Cengiz-Mapa-Kolin-Kalyon OGG (İGA) ortaklığı ihaleyi 22 milyar 152 milyon euro (KDV’yle 26 milyar euro) ile aldı. Ortaklık, havalimanını 25 yıl süreyle işletecek.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR