Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ASIL VURGUNCU BÜYÜK MARKETLERDİR
ASIL VURGUNCU BÜYÜK MARKETLERDİR
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, “Market zincirlerinin patlıcan ve biber alıp satmayacaklarını memnuniyetle karşıladığı” sözlerini Ziraat mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin talihsizlik olarak değerlendirdi. Asıl vurgunu yapanların Büyük Marketlerin olduğunu, çiftçiden aracısız satın aldıkları sebzeyi makul fiyata satmadıklarını söyleyerek,market zincirlerini suçladı.
3 Şubat 2019, 21:12
 
Ziraat mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin, Bakanı Bekir Pakdemirli'nin fiyatı yüksek bazı sebzelerin marketlerde satılmaması memnuniyetle karşıladıklarını belirten açıklamasına karşılık, “Market zinciri yetkilileri ile görüştüğünüzü söylüyorsunuz, keşke sorsaydınız onlara, direk çiftçiden satın aldığınız sebzeyi sizler neden makul karlılıklarla satmıyorsunuz diye?
 
Hatta sebze alım yaptığınız yere 5-10 kilometre uzaklıktaki marketinizin reyonunda neden lojistik masrafının da olmadığını düşünerek uygun fiyata satmıyorsunuz deseydiniz?” diye sordu.
 
image
 
Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vural Şahin Büyük Marketleri suçladı '' MARKETTE, ARACISIZ ÜRÜNÜN DE FİYATI YÜKSEK ''
 
Market zincirlerinin sebzeleri aldıkları fiyatla sebze halindeki satılan fiyat arasında çok fark bulunmadığını kaydeden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü; “Yani market zincirleri de ürünleri direk alarak, arada başka bir alıcı olmadan reyonunda yüksek paraya satıyorlar. Açık ve net bir şekilde ciddi karlılıkla satıyorlar. Market zincirlerinin sebze alış ve satış koşulları bu şekilde iken, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'yi tüm samimiyetim ile fiyat konusuna el atarak, aşama aşama irdeleyip, inceleyip sonuçlandırmasını rica ediyorum.”image
 
ÇİFTÇİLERİMİZİ DE DÜŞÜNMENİZİ TAVSİYE EDERİM
 
Başkan Vural Şahin, bir çağrıda bulunarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye şöyle seslendi; “Tek taraflı değil, tüketicilerimizi düşünürken, emektar üretici ve çiftçilerimizi de düşünmenizi tavsiye ederim. Yerinde inceleme yaparak haksız kazanç yapan kimlerse bulup gerekli işlemleri de yapmanızı isterim. Bizler son günlerde bütün haber programlarında sebze ve meyve fiyatları ile ilgili haberleri görmekten bıktık. Doğruluk payını sizlere her platformda da anlatabiliriz. Kesinlikle kendimizin de tüketici olduğunun bilincinde olan bilinçli bir kişi olarak tüketicimizi de düşündüğümüzü bilmenizi isterim. Bilgi kirliliğinin oluştuğu bu süreçte bir taraftan üretici ile tüketici karşı karşıya gelirken, bir taraftan da farkında olmadan Türk Tarımına zarar veriyoruz”
 
image
 
ÜRETİCİYE DESTEK
Üreticilerimizin yetiştirme maliyetinde Tarım ve Orman Bakanlığı'nın destek olması gerektiğini vurgulayan Şahin, “Örneğin; elektrik, su, mazot indirimi. Çiftçilerimizin kullanacağı kredilerde devlet bankaları aracılığı ile düşük faiz uygulamaları. Bu ve benzeri devlet desteği ile sağlanırsa emin olun tüketicimize de üreticimize de bir nebze olsun maddi anlamda katkı sağlamış olacaksınız. T.C Devleti güçlü bir devlet, milleti ise çalışkan bir millet. Devlet desteği ile çalışan ve üreten bir millet olarak da ülke ekonomisine katkı sağlanmış olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Şeffaf Gazete.com

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR