Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÖNCELİK VİZELERİN KALDIRILMASI
ÖNCELİK VİZELERİN KALDIRILMASI
Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği CEO’su Wansleben, "Türkiye’nin potansiyeli büyük. Güncel olan konuların başında gümrük birliği ve vize meselesi geliyor" dedi.
9 Mart 2019, 14:02
 
 
Alman Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (DIHK) CEO’su Martin Wansleben, Türkiye ve Almanya ilişkileri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye ile işbirliğini sağlamlaştırmak konusunda güncel olan konuların başında gümrük birliği ve vize konusu olduğunu belirten Wansleben, “Alman ekonomi dünyası olarak Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin iyi olması çok önemli hedefler arasında.İlk önemli adım olarak vize konusu” diye konuştu.
 
Türk şirketlerinin Almanya’da başarılı olması, yatırım yapan Alman işletmelerin de Türkiye’de başarılı olması için çalıştıklarını belirten Wansleben, “Her şeyden önce ilişkilerimizin iyi olmasını istiyoruz ve sınırlarımızın açık olmasından yanayız" diye konuştu. 
 
Eğitim konusu da masada 
 
Türkiye ile işbirliğini sağlamlaştırmak adına bir kurulun kurulmasına karar verildiğini anımsatan Wansleben, “Güncel olan konuların başında gümrük birliği var.  Her zaman çok önemli olan konu vize meselesi. Eğitim konusu çok önemli. İyi bir ekonomik ortamı yaratmalıyız" dedi.
 
Firmaları yatırıma teşvik ediyoruz
 
Alman Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter ve Yönetim Kurulu üyesi Thilo Pahl, ise Türkiye’de çok başarılı ve uzun yıllardır iş yapan Alman şirketleri olduğunu belirterek, “Almanya’ya gidip işletmelere Türkiye’de yatırım yapmalarına teşvik etmeye çalışırken Türkiye’nin avantajlarını anlatmak zorunda kalmıyorum. Avantajlar zaten belli, siyasi açıdan da olumlu gelişmeler devam ediyor" dedi.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR