Güzel ülkemiz için yazıyoruz - KAPANAN AHL 4500 KİŞİYİ İŞSİZ BIRAKTI Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/ekonomi/34105/kapanan-ahl-4500-kisiyi-issiz-birakti

 

KAPANAN AHL 4500 KİŞİYİ İŞSİZ BIRAKTI
KAPANAN AHL 4500 KİŞİYİ İŞSİZ BIRAKTI
TAV Havalimanları Holding A.Ş KAP’a gönderdiği yazılı açıklamada Atatürk Havaalanı operasyonlarının durmasıyla birlikte 4 bin 500 kişinin işten çıkarılacağı belirtildi.
8 Nisan 2019, 16:51
 
 
İstanbul’da yolcu uçuşlarına son verilen Atatürk Havalimanı’nın işletmecisi TAV, Kamu Aydınlatma Platformu’na bildirimde bulunarak bu adımın şirketi nasıl etkileyeceği konusunda bilgi verdi.
 
Havalimanındaki operasyonlarının sonlandığını belirten TAV, bu nedenle iş akitleri feshedilen ve feshedilecek kişilerin sayısının yaklaşık 4.500 olduğunu, bu kişilere yaklaşık 204 milyon TL tazminat ödeneceğini açıkladı.
 
image
 
Bildirime göre TAV İstanbul, şirketin konsolide satışlarının yüzde 43’ünü oluşturuyordu.
 
TAV, bildirimde “Şirketimizin uğrayacağı kâr kayıplarının hesaplanmasına ilişkin DHMİ, Şirketimiz ve danışmanlar tarafından yapılan çalışmalar devam etmektedir” ifadelerini kullandı ancak bu durumun şirket sürekliliğine bir etkisi olmayacağını belirtti.
 
TAV ayrıca Atatürk Havalimanı’nda 3 Ocak 2021’e kadar kira sözleşmelerinin bulunduğunu hatırlattı ve İstanbul Havalimanı’nın açılması nedeniyle uğradıkları kâr kayıplarının Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) tarafından tazmin edileceğini hatırlattı:
 
“Şirketimiz uğrayacağımız kâr kayıplarının tazminine ilişkin resmi bilgilendirmeyi almayı beklemektedir.”
 
image
 
TAV, sözleşme süresi bitmeden ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı'yla ilgili zarar tespit çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.
 
Atatürk Havalimanı terminal binaları, otopark ve genel havacılık terminalinin işletme hakkı 3 Temmuz 2005'den başlamak üzere 2 Ocak 2021 yılına kadar toplam 15,5 yıllık süre için TAV İstanbul Terminal İşletmeciliği AŞ'ye aitti.
 
Şirket daha önce yaptığı açıklamasında, İstanbul Havalimanı'nın kira sözleşmesi bitmeden önce açılması durumunda, çakışma döneminde oluşacak kâr kayıplarının DHMİ tarafından tazmin edileceğini duyurmuştu.
 
image
 
Konuya ilişkin TAV tarafından bu sabah yapılan yeni açıklamada, "Atatürk Havalimanı'nın sözleşme süresinden daha önce ticari uçuşlara kapanması nedeniyle şirketimizin uğrayacağı kâr kayıplarının hesaplanmasına ilişkin DHMİ, şirketimiz ve danışmanlar tarafından yapılan çalışmalar devam etmektedir" denildi ve kâr kayıplarının tazminine ilişkin bilgilendirmenin beklendiği kaydedildi.
 
2018 yılının son günleri itibariyle TAV Havalimanları şirketinde çalışmakta olan personellerin, yaklaşık olarak 5 bin kişilik kısmının işten çıkarılacağı yönünde iddialar ortaya atılmıştı. Bu iddialarda hazırlıkların yapıldığı ve sürecin yakın zamanda gündeme gelebileceği yönünde ifadeler kullanılıyordu…
 
Şeffaf Gazete.com