Güzel ülkemiz için yazıyoruz - TÜRKİYE'DEN DÜNYA AYAKKABI SEKTÖRÜNE Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/ekonomi/34113/-turkiyeden-dunya-ayakkabi-sektorune

 

TÜRKİYE'DEN DÜNYA AYAKKABI SEKTÖRÜNE
 TÜRKİYE'DEN DÜNYA AYAKKABI SEKTÖRÜNE
Türk ayakkabı ve saraciye sektörünün gelişimine katkı sağlayan Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), CNR EXPO Yeşilköy’de düzenlendi. 80’den fazla ülkeden 600 alım heyetinin ağırlandığı fuarda, 2018-2019 Sonbahar/Kış sezonu ayakkabı ve saraciye modelleri sergilenerek yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
8 Nisan 2019, 22:01
 
 
Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren 1.000’in üzerinde markanın katılımı ile CNR EXPO Yeşilköy’de ayakkabı sektörünün güçlü markalarını ve sektör duayenlerini ağırladı.
 
image
 
Uluslararası Ayakkabı Moda Fuarı (AYMOD), ayakkabı ve saraciye sektörüne yön veren 1.000’in üzerinde markanın katılımı ile CNR EXPO Yeşilköy’de bu yıl 61’inci kez düzenlendi.
 
2019-20 Sonbahar-Kış sezonunun en yeni ayakkabı modelleri görücüye çıkarıldı
 
Nursace, Inuovo Lota, Hammer Jack, Twigy, United Colors of Benetton, Cabani, Lapinta başta olmak üzere, Ridge, Camuzares, Genio, İlvi, Bulldozer, Topbaş United, Sigotto Prend, Secret Zone, Ferudun Kundura, Poletto, Sofia Baldi, Molyer; Vicino ve Sherlockson gibi sektörün önde gelen 455 ayakkabı üretici firması, AYMOD’da en yeni modellerini sergiledi. Fuarda, bu yıl, katılımcı firmaların en yeni modellerinin yer alacağı defileler de düzenlendi. Sektörün yeni trendlerine ev sahipliği yapan fuarda 2019-20 Sonbahar-Kış sezonunun en yeni modelleri yerli ve yabancı sektör alıcılarının beğenisine sunudu.
 
image
 
Kadın-erkek ayakkabısından, çocuk ayakkabılarına kadar klasik, spor, el yapımı binlerce yeni modelin sergilendiği fuara, Alım Heyeti B2B İkili İş Görüşmeleri organizasyonu kapsamında katılan 450’nin üzerinde yabancı alıcı AYMOD katılımcı firmaları ile bir araya getiridi. Rusya, İtalya, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Kazakistan, Polonya, Türkmenistan, Özbekistan, Ürdün, Macaristan, Çekya, Karadağ, Lübnan başta olmak üzere pek çok ülkeden alıcının geldiği fuara, yerli ve yabancı 25 bin sektör profesyoneli katıldı. 
 
image
 
 AYMOD Fuarı’nı ziyaret eden ayakkabı Ziylan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi, “Mart sonu itibariyle Ayakkabı sektöründe ihracatımız 295 milyon dolar oldu. Geçtiğimiz yıl sektörümüz 888 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Bizim yıllardan beri sektör ihracatında 1 milyar doların üzerine çıkma hedefimiz var. İhracatın Mart sonu 295 milyon dolar olması bizi umutlandırdı. İnşallah bu yılın sonunda ayakkabı ihracatında 1 milyar doların üzerine çıkacağız. Hedeflerimize ulaşmamızda AYMOD’un katkısı da büyük. Türkiye’nin ayakkabıda 1-2 milyar dolarlık cirosu var. Bunun 300 milyon dolarının bu fuarda gerçekleşmesi oldukça mümkün” diye konuştu.
 
image
 
“Türkiye’de başka sektör yok böyle fuarı 61’e ulaşmış”
 
Büyükekşi, Ayakkabı sanayinin Türkiye fuarcılığının önemine dikkat çekerek, şöyle konuştu: “AYMOD Fuarı’nın 61’incisini düzenledik. Bu gerçekten sektörümüz adına çok önemli bir durum Avrupa’da bile böylesine uzun soluklu fuarlara rastlamak zor. 61 tane fuarı bir sezon bile ara vermeden yapmak dile kolay. Türkiye’de başka sektör yok böyle fuarı 61’e ulaşmış.
 
Yılda iki kez düzenlediğimiz fuarda 30 yılı devirmişiz.
 
Bunun içinde darbeler var. Krizler var. Depremler var. Bütün bunlara rağmen sektör birlik beraberlik içerisinde fuarcısıyla, derneğiyle, vakfıyla, üyeleriyle, yan sanayicisiyle bir bütün olarak birbirine destek olarak AYMOD’u bu günlere taşıdılar.
 
image
 
Ben yıllarca sektörümüzü birlik beraberlik konusunda diğer sektörlere örnek olarak gösterdim. Bu birlik beraberliğin meyvesi olarak da ayakkabı sektörü hedeflerinden hiç şaşmadı ve her zaman önüne koyduğu hedefleri gerçekleştirdi.”
 
image
 
Türkiye'nin en büyük dünyanın ikinci büyük ayakkabı sektörü fuarı  AYMOD,  CNR TASD iş birliğinde 60 bin metrekare alanda düzenlendi.
 
CNR Holding organizasyonunda Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) desteğinde 60 bin metrekare alanda gerçekleştirilen fuarda, Rusya’dan ABD ve Avrupa’ya kadar 60 ülkeden alım heyeti ağırlanıyor. 450’nin üzerinde firmanın katılımı ile düzenlendi.
 
Şeffaf Gazete.com