Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İBB YARGI KARARIYLA ESENLER OTOGARINDA
İBB YARGI KARARIYLA ESENLER OTOGARINDA
İstanbul 3. İdare Mahkemesi Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüleri Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından İstanbul Büyükşehir Büyükşehir aleyhine Esenler Otogarı'nın otopark kısmının İSPARK'a devrine karşı açılan davanın incelemeksizin reddine karar verdi. Böylece Esenler Otogarı otoparkının işletme hakkı İSPARK'ta kaldı.
26 Temmuz 2019, 18:52
 
İstanbul’un Bayrampaşa ilçesindeki Esenler Otogarı otopark alanlarının İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret AŞ’ye (İSPARK) işletilmek üzere devri kararının iptali istemiyle açılan dava, İstanbul 3. İdare Mahkemesi tarafından reddedildi.
 
İBB Meclisi’nin eski adı Esenler Otogarı olan 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nı İSPARK’a devretmesi yönündeki kararının ardından, 18 Temmuz’da Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüler Derneği ile Avrasya Terminal İşletmeleri A.Ş.’ye 3 gün içinde otogarı tahliye etmeleri için karar göndermişti. Bunun üzerine dernek ve şirket avukatları, İBB Meclisi kararının hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmenin durdurulması için nöbetçi mahkemeye başvurmuştu.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, , "Esenler otogarı otoparkının İSPARK’a devriyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı ortadan kaldırıldı.
 
İstanbul 3. İdare Mahkemesi Uluslararası Trakya ve Anadolu Otobüsçüleri Derneği ve Avrasya Terminal İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından Büyükşehir aleyhine Esenler Otogarının Otopark kısmının İSPARK'a devrine karşı açılan davanın incelemeksizin reddine karar verdi." açıklamasıyla iptal kararını duyurdu.
 
İstanbul 3'üncü İdare Mahkemesi, çarşamba günü otopark alanlarının İSPARK’a devri için yürütmeyi durdurma kararı almıştı.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının savunmasını aldıktan sonra davayı görüşen mahkeme, aynı konuda başka bir dava bulunması nedeniyle devrin iptali için açılan davayı incelenmeksizin reddetti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR