Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BAKAN VARANK İLE TGRT KAVGASI
BAKAN VARANK İLE TGRT KAVGASI
Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur'un Sanayi ve Teknoloji Bakanı Müstafa Varank'ı, yerli elektrikli traktör üreten firma yerine ithal ürünleri bulunan şirketlerle toplantı yaptığı gerekçesiyle eleştirdiği yazılarına bakanlık ağır bir tekzip metniyle yanıt verdi.
22 Eylül 2019, 19:20
 
Türkiye Gazetesi yazarı Fuat Uğur, 10 Eylül ve 12 Eylül 2019 tarihlerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank hakkında iki yazı kaleme aldı.
 
Fuat Uğur ‘Sanayi ve Teknoloji Bakanı Musafa Varank ne yapmak istiyor?’ başlıklı ilk yazısında, yüzde 100 elektrikli yerli traktör üreten Önder Yol ve şirketi Derindere Motorlu Araçlar ve Enerji Saklama Sistemleri A.Ş.’nin üretime hazır olduğunu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoan’ın da üretimin hızlandırılması talimatı verdiğini anlattı.
 
Bu gelişmeye karşın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda bu konuda bir toplantı yapıldığını ve söz konusu şirketin yer almadığını anlatan Uğur, ‘Bakan Varank cevaplamadı ama bu toplantının sebebi belli’ başlıklı ikinci yazısında ise  “Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın gerçek elektrikli traktör üreticisi dışındaki herkesi çağırdığı bu toplantıya katılanların kullandığı motordan en küçük parçaya kadar hepsi ithal” dedi.
 
TEKZİP METNİNİ HAKARET VAR DİYE ÖZETLEDİ
 
Fuat Uğur 21 Eylül’deki yazısında ise bakanlıktan gönderilen tekzip metnini açıkladı. Uğur, “Açıklamada tarafıma yönelik haddi aşan aşağılayıcı, küçük düşürücü ve hakarete varan ifadeleri ayıkladım” diyerek metni bütünüyle yayınlamadı.
 
Bu gelişmelerden sonra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 17 Eylül’de gönderilen tekzip metni beş gün geçtiği halde yayınlanmadığı gerekçesiyle, bakanlığın internet sitesine tekzip metnini koydu. Sosyal medya hesabından da paylaşılan metinde Uğur için “Kamuoyunu kışkırtmak amacı taşıyor” denildi.
 
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tekzip metninde şöyle denildi: “En temel gazetecilik ilkesi gereği basın meslek ahlakına sahip her gazeteci, iddialarını kaleme almadan önce muhataplarına sormakla mükelleftir. Buna rağmen eser sahibi Bakanlığın yetkili birimine ulaşarak doğru bilgiyi almak yerine, kamuoyunu müvekkilim aleyhine yönlendirmek ve kışkırtmak amacıyla, bilinçli, planlı ve taammüden yanlış ve iftira niteliğinde bilgiler ile yazısını hazırlamıştır. Eser sahibinin bu kasıtlı eylemi Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yürüyen Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunan Sayın Bakanımıza, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve sanayicilerimize yönelttiği ithamlarla, kamuoyunda güvensizlik yaratılmasına sebep olmaktadır.
 
Tekzibe konu yazı içeriklerinde yer verilen uydurulmuş rakam ve beyanlar eser sahibinin sektörle, yerel üretimle ilgili en ufak bir bilgisi olmadığını açıkça ortaya koymaktadır. Müfteri olarak tekzibimize özne olan kişinin bilgisizliği maalesef tekzibimizle giderilebilecek durumda da değildir. İzansız ve kesin bir dille kaleme aldığı konu hakkında, ne bakanlıktan bilgi edinme ne de sektör hakkında araştırma yapma zahmetinde bulunmayan yazarın amacının açık bir tetikçilik faaliyeti olduğu aşikârdır. Bunun nedenlerinin kamuoyunun takdirinde olduğunu belirtiriz.”

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR