Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
IMF İLE AK PARTİ İLİŞKİSİ TEKRAR BAŞLADI MI ?
IMF İLE AK PARTİ İLİŞKİSİ TEKRAR BAŞLADI MI ?
Fehmi Koru: IMF ile basit bir görüşmenin büyük bir sarsıntıya yol açması bana bunları düşündü,Acaba bu yeni gelişmenin Suriye politikasındaki değişim ve muhtemel askeri operasyon ile de bir ilişkisi olabilir mi?
25 Eylül 2019, 20:29
 
 
Gazeteci yazar Fehmi Koru, muhalefet partilerinin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yaptığı toplantının “basit bir görüşmenin dışında başka özelliği olmadığını” söylerken bir dizi soru sıraladı.
 
Koru, kişisel blogunda yazdığı yazısında "Acaba IMF ile yeniden ilişki kurulacak ve kamuoyunun buna tepki gösterebileceği beklentisi sebebiyle muhalefetle görüşüldüğü bilgisi haberleştirilmiş olmasın?” ifadesini kullanırken şöyle devam etti:
 
image
 
Meclis’te temsil edilen iki partinin -CHP ile İYİ Parti’nin- önemli isimlerinin IMF ile görüştüğü kamuoyu tarafından bilinirse, yeniden ilişki kurulma hükümet açısından daha kolay olabilir gibime geliyor.
 
Koru, bu kuşkusunun sebebinin Türk ekonomisinin IMF ile tekrar bir anlaşmaya muhtaç olmasını ancak iktidarın kamuoyundan çekindiği için böyle bir adım atmadığını söyledi.
 
IMF’ten borç alan ülkeler ilgili Koru şunları yazdı:
 
IMF’den borç alabilen bir ülke olursak daha kolay ve daha ucuz biçimde borç bulabiliriz diye düşünülüyor. IMF borç verince bunu ‘kemer sıkma politikası’ adı verilen bir programı ülkeye dayatarak yapıyor. Program, hükümetleri harcamalarda daha dikkatli olmaya zorluyor. Gelişigüzel kamu harcamaları duruyor, buna karşılık belli aralıklarla IMF’den kredi alınabiliyor. IMF ile programın varlığı ve oradan kredi alınabilmesi başka yabancı kurumların da ülkeye farklı -daha olumlu- yaklaşmasını getiriyor.
 
"Muhalefetin IMF heyetiyle görüşmesi kaçınılan ilişkiyi kolaylaştırabilir (mi?)” diyen Koru, yazısını şöyle sonlandırdı:
 
Acaba bu yeni gelişmenin Suriye politikasındaki değişim ve muhtemel askeri operasyon ile de bir ilişkisi olabilir mi?
 
Operasyon demek ek finansman kaynağı ihtiyacı anlamına da geliyor ya…
 
Basit ve hiçbir başka özelliği bulunmayan bir görüşmenin şimdi yaşandığı türden büyük bir sarsıntıya yol açması bana bunları düşündürdü.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR