Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
YÖRSAN İŞÇİLERİ İSYAN ETTİ !
YÖRSAN İŞÇİLERİ İSYAN ETTİ !
Balıkesir'in Susurluk ilçesinde süt ve süt ürünleri üretiminde bulunan Yörsan adlı fabrikanın konkardato ilan etmesinin üzerinden bir yıla yakın zaman geçmesinin ardından iflası için mahkemeye dilekçe verilmesi işçileri isyan ettirdi.
11 Aralık 2019, 21:02

 

Balıkesir'in Susurluk ilçesinde üretimde bulunan Yörsan fabrikası 1 yıl kadar önce konkardato ilan etmişti. Aradan geçen zaman zarfında fabrika üretime devam ederken firma tarafından iflasın istenmesine yönelik mahkemeye dilekçe verilmesi ortalığı karıştırdı.
 
Daha önce konkordato başvurusu kabul edildiği açıklanan Yörsan Gıda’nın yüzde 96,13 hissesine sahip olan Dairy Fresh Süt Ürünleri ve Gıda Yatırımları AŞ,bu kez şirketin  iflasını istedi. Dava dilekçesinde “Şirket borca batık durumda, iflasına karar verilsin” denildiği bildirildi.
 
image

Özlük haklarını alamayacaklarını iddia eden işçiler fabrika önünde toplandı.

Bir işçi yaptığı konuşma ile durumu özetlerken şu ifadeleri kullandı. "2019 Aralık 10 bugün. Yörsan'dayız. Satım olacak ve iflas aşamasında. Herkes mağdur. Yaklaşık 300 kişiyiz. Satış olmasını engelliyorlar. Bazı bankalar ile anlaşma olmuyor, anlaşılması gerekiyormuş. Şu an polis ekipleri de geldi. Milletvekillerimizden yardım istiyoruz" denildi.


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR