Güzel ülkemiz için yazıyoruz - İHRACATIN YILDIZLARI ÖDÜLLENDİ Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/ekonomi/35423/ihracatin-yildizlari-odullendi

 

İHRACATIN YILDIZLARI ÖDÜLLENDİ
İHRACATIN YILDIZLARI ÖDÜLLENDİ
Bu yıl 500’ün üstünde başvurunun gerçekleştiği “İhracatın Yıldızları- Türkiye’nin Gizli Şampiyonları” yarışmasının final gecesinde 22 firma ödül kazandı.
9 Mart 2020, 18:24
 
Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) önderliğinde DÜNYA Gazetesi ve DHL Express Türkiye'nin işbirliğinde, Akbank’ın ana sponsorluğu ve Turkcell’in iletişim sponsorluğunda düzenlenen “İhracatın Yıldızları- Türkiye’nin Gizli Şampiyonları” ödül töreni 6 Mart Cuma akşamı İstanbul Hilton Bomonti Otel'de gerçekleştirildi.
 
Törende 22 firma ödül alırken, Büyük ödül olan 'Yılın İhracatçısı' ödülü Arçelik’e gitti.
 
Törene Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TİM Başkanı İsmail Gülle, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, DHL Express Türkiye CEO’su Claus Lassen, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki, Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Hayri Uğur, TİM Başkanvekili Başaran Bayrak, Turkcell Tedarik Zinciri Yönetimi’nden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Türk’ün yanı sıra iş ve ihracat dünyasından birçok saygın isim katıldı.
 
image
 
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2019’da Türkiye’nin ihracat artışında dünyada 7'nci, değer bazında artışta ise 6'ncı olduğunu kaydetti. Koronavirüs salgınına değinen Pekcan, “Önceliğimiz insan sağlığı. Ancak her önlemi alarak, ticaretin akışını sağlamak zorundayız" dedi.
 
"İlk kez ihracatçı sayısı, ithalatçı sayısını geçti"
 
TİM Başkanı İsmail Gülle, ihracatın Türkiye için farklı bir anlam kazandığını belirterek, "İhracata hep inandık, güvendik, ihracat bizi hep diri, hep zinde tuttu. İhracat, Türkiye için artık farklı bir anlam kazandı. Küresel talebin daralmasına rağmen ilk iki ayda da ihracat rekoruna ulaştık. Cumhuriyet tarihinde ilk kez ihracatçı sayısı ithalatçı sayısını geçti" diye konuştu.