Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
EVDEN ÇALIŞMA DÖNEMİ
EVDEN ÇALIŞMA DÖNEMİ
Koronavirüsün küresel salgın haline gelmesi, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de iş ve çalışma hayatını derinden etkiliyor. Çalışanlar zorunlu olmadıkça evden çalışmayı talep etse de, çoğu şirkette bu uygulama yok.
15 Mart 2020, 20:48
 
Evden çalışma ve video konferans artıyor
 
Türkiye’de ve dünyada birçok şirket, salgına karşı hem çalışanlarını korumak hem de iş düzeninin devam etmesi amacıyla evden çalışma ve video konferans gibi çözümler geliştiriyor. Karel Stratejik Planlama ve Pazarlama Danışmanı Nurşen Yıldırım, video konferans pazarının 2020 yılında 6,4 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini, ancak COVID-19 salgınından sonra hem eğitimde hem de iş dünyasında kullanımının hızla yaygınlaştığını söylüyor.
 
İş dünyası ve eğitim sektöründe son yıllarda yaygınlaşan evden çalışma ve video konferans gibi özelliklerin salgına bağlı olarak zorunlu hale geldiğine işaret eden Yıldırım, şunları söylüyor: "COVID-19 salgını tehdidinden sonra Türkiye’de birçok şirket evden çalışma altyapısını kurmak için çalışmalara başladı. Okulların tatil edilmesi kararından sonra çocukların evde olacağını varsayarsak pek çok ebeveyn evden çalışmak zorunda kalacaktır. Bu da şirketleri ister istemez personellerinin evden çalışmasına izin vermesine sebep olacak ve gerekli altyapı çalışmalarını tamamlamalarını sağlayacaktır."
 
"Şirket içinde önlem almaya çalışıyoruz"
 
Binlerce çalışanı bulunan bazı büyük bankalar ve holdingler, önümüzdeki haftadan itibaren bazı departmanlarında evden çalışma uygulamasına geçmeye hazırlanırken, bu uygulamaya geçemeyecek olan binlerce sanayi şirketinde çalışan işçi ve personele ise hijyen eğitimi veriliyor. Yaklaşık 250 kişinin istihdam edildiği, Türkiye ölçeğinde büyük sayılan bir şirkette proje müdürü olarak çalışan Selçuk Ergenç, "Elimizden geldiği kadar şirket ortamında önlem almaya çalışıyoruz" diyor. Hem çalıştığı şirkette hem de şirketin bulunduğu gökdelende her gün yüzlerce insan ile yan yana gelmek zorunda olduğunu dile getiren Ergenç, "Bu durum tabi beni rahatsız ediyor ama kendimi korumak dışında yapabileceğim bir şey yok" diyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR