Güzel ülkemiz için yazıyoruz - BAŞKAN ARAS '' TATİLCİYİ SOYACAKMISINIZ '' ? Şeffaf Gazete
http://www.seffafgazete.com/haberler/ekonomi/35780/baskan-aras--tatilciyi-soyacakmisiniz--

 

BAŞKAN ARAS '' TATİLCİYİ SOYACAKMISINIZ '' ?
BAŞKAN ARAS '' TATİLCİYİ SOYACAKMISINIZ '' ?
Bodrum’da satılan 370 liralık döner ve 185 liralık pideye son noktayı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras koydu. Bir dönere 370 lira verip yemek isteyen varsa gitsin yesin.“Serbest piyasa ekonomisi. Burası turizm memleketi !
28 Haziran 2020, 17:21
 
Bodrum'da lüks bir tesiste bir tabak dönerin 370, kuşbaşılı pidenin 185 TL'ye verilmesine destek veren başkan Ahmet Aras Buraya dünyanın en zengin insanlarının da geldiğini göz önünde bulundurmalıyız. İşadamları, sanatçılar, devlet adamları, oligarklar, krallar, prensler burayı tercih ediyorlar “Biz turistin, cebindeki parayı sonuna kadar almakla mesulüz. Adam cebine para koymuş gelmiş, niye harcamasın? ! 
 
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, kentin imajını sarsan fahiş hesapların arkasında durarak adeta bu parayı ödeyenler çok memnun bizde bu adamların cebindeki tüm parayı çekmek için mücadele veriyoruz derken bu lafların önümüzdeki günlere damga vuracağı çok net. 
 
Başkan tarihi ile sanatın kültürün şehri olan Bodrum'un farkında değil.
 
Aras Bodrum'u kuşatmaya çalışan lümpen kültürüne değinmeden ,ülkenin içindeki fakirleşmenin farkında olmadan , görgüsüzce  para harcanmasını savundu.
 
Bir dönere 100 bin TL vermek istiyorsa, versin yesin bana ne.
 
Aras açıklamasıyla, Bodrum'daki güya seçkin bazı işletmelerin ,seçkinlikten anladıklarının şehre gelen yerli ,yabancı turistlere şişirilmiş fatura yazmak ,onları adeta soymak anlamına geldiğinin farkında olmadığını gösterdi.
 
image
 
Bodrum'da bazı işletmelerin kente gelen varlıklı tatilciye  adeta platin kazık ayarında hesap yazması konusuyla ilgili olarak dikkat çeken şaşırtıcı bir açıklamalarda bulundu.
 
Ahmet Aras,yaptığı açıklamada, "Bodrum'da her şey ucuz olsun dersek bu insanlar Bodrum'a gelmez farklı yerlere gider. Bodrum’un ekmek parası turizmdir, bunu yadsıyamayız. Örneğin Bodrum'da her bütçeye göre döner var. Ama altın tabakta döner yemek isteyen de var" diyerek, mental olarak  tam bir lümpen kültürü savunucusu olmuş dedirtti.
 
Ahmet Aras'ın açıklamalar şu şekilde:"Son günlerde işletmelerimizin fahiş fiyat uyguladığına dair bir karalama kampanyası yürütülüyor. Buraya dünyanın en zengin insanlarının da geldiğini göz önünde bulundurmalıyız. Bu insanların beklentilerine göre hizmet sunulan yerler de var. Bodrum’un bu işletmelere de ihtiyacı var 
 
Bodrum'da her şey ucuz olsun dersek bu insanlar Bodrum'a gelmez farklı yerlere gider ! 
 
Bodrum’un ekmek parası turizmdir, bunu yadsıyamayız. Örneğin Bodrum'da her bütçeye göre döner var. Ama altın tabakta döner yemek isteyen de var.Ucuz döner satanın kötü ürün sunduğunu zannetmeyin. Şayet aldığı hizmetle ödediği bedelin tutarsız olduğunu düşünen, hizmet aldığı işletmenin temizliğinden, hijyeninden şüphe eden vatandaşımız varsa Belediyemize başvurur, biz de gerekli denetimleri yaparız" derken bile aslında şikayetlere kulağını kapayacağının sinyalini verdi. 
 
Pandemi döneminde esnafın maliyetlerinin çok arttığına dikkati çeken Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Şu anda zaten iş yok. Bir taraftan yapmasını istediğimiz dezenfeksiyon, hijyen, maske gibi birçok kriter var. Hem bunları yap hem masaların arasını aç hem de ucuza sat, bu günümüzde gerçekten zor. Ben esnafımıza Allah yardım etsin diyorum. 
 
Lümpen kimdir ?

Özetle, lümpen ne anlama gelir diye merak edenler için toplamak gerekirse, lümpen toplumsal sınıf bilinci olmayan kişilere denir. Yaşadıkları, bir parçası oldukları toplumun kültürüne ayrıksı duran, bilgili ya da entelektüel gözünme çabasında olsalar da aslında bu birikime sahip olmayan,  çok para kazanıp bu para ile kendine abartılı statü satın alma gayretinde olan,eğreti davranışlarıyla itici bulunan, mevcut olduğu sınıfın diğer mensuplarından kendini ayırabilmek adına yüksek bir maddiyatı ayrıcalık olarak gösteren, olmadığı üstün özellikleri kendisininmiş gibi gösteren kişiler.Bu kişiler itici bir davranış sergiledikleri zaman ayaktakımı veya sınıfsız olarak insanlar üzerinde etki bırakırlar.