Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ŞİKAYETLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ !
ŞİKAYETLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ !
Türkiye’de teknoloji perakendesi alanında 2002 yılından bu yana faaliyet gösteren online alışveriş sitesi İstanbul Bilişim’den alışveriş yapan yüzlerce tüketici dolandırıldığını ifade ederek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yaklaşık 15 bin kişinin mağdur edildiği düşünülen alışveriş sitesinin sorumluları hakkında savcılık tarafından soruşturma başlatıldı.
3 Temmuz 2020, 20:39
Türkiye'de teknoloji perakendesi alanında 2002 yılından bu yana faaliyet gösteren online alışveriş sitesi İstanbul Bilişim'den alışveriş yapan binlerce tüketici ürünlerini alamadığı daha sonra ise paralarının iadesini istediği ancak firmadan hiçbir ses çıkmadığı ortaya çıktı. Ödemesini yaptıkları ürünlerin teslimi için aylardır bekleyen tüketiciler, bir yandan şirkette muhatap bulmaya çalışırken, diğer yandan da yaşadıkları mağduriyeti, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) başta olmak üzere Facebook ve WhatsApp'ta kurulan gruplara da taşındı.
 
15 BİNE YAKIN ŞİKÂYET OLUŞTU
 
Tüketicilerin yaşadıkları mağduriyetleri paylaştıkları "Şikâyet Var" platformu üzerindeki şirketle ilgili şikâyetlerin sayısı da 15 bini aşmış durumda. Parası ödenen ürünlerin teslimatında Kasım 2019'an bu yana yaşanan gecikmelerin yanı sıra ne zaman kargoya verileceği konusunda resmi bir bilgiye bile ulaşmakta güçlük çeken tüketicilerin, konuyla ilgili olarak ulaşmaya çalıştıkları İstanbul Bilişim'in telefon numaraları ve sosyal medya hesapları gibi iletişim kanallarından da sonuç alamadığı belirlendi.
 
image
 
BİNLERCE KİŞİ PARASININ PEŞİNE DÜŞTÜ
 
İstanbul Bilişim'den alışveriş yapan ancak ürünlerinin gelmemesi nedeniyle siparişini iptal eden tüketiciler ise para iadesi konusunda mağduriyet yaşadıklarını, bu sefer de para iadesi için beklemeye başladıklarını ifade ediyor. Yaşanan bunca soruna ve tüketicilerin muhatapsız bırakılmasına karşın, şirket internet sitesi üzerinden hala "Ortalama 15 iş gününde kargoda. 14 gün içinde kolay iade" vaatleriyle satış yapmaya devam ediyor. İstanbul Bilişim'in internet sitesinde yer alan bilgilere göre 25 kategoride 250 bin çeşit ürünün yer aldığı sitenin aylık 2.5 milyon ziyaretçisi bulunuyor. 2002 yılında kurulan İstanbul Bilişim şu anda Retro Bilişim Hizmetleri Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. çatısı altında faaliyet gösteriyor.
 
SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ
 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan 140'ın üzerindeki şikayet sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Bilişim yetkilileri hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında mağdur edildiğini ifade eden vatandaşlar söz konusu alışveriş sitesi üzerinden elektronik eşya siparişi verdiklerini, sitede belirtilen kargo süresinin geçmesine rağmen ürünün gönderilmediği bu kez de paralarının iadelerini talep ettiklerini ancak paralarında alamadıklarını ifade ettiler.

 


DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR