Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
G20 ÜLKELERİNE ÇAĞRI ''BORÇLARI DURDURUN ''
G20 ÜLKELERİNE ÇAĞRI ''BORÇLARI DURDURUN ''
Çeşitli işveren ve işçi örgütleri pandemiden etkilenen az ve orta gelirli ülkelerin borçlarının dondurulması için G20 ülkelerine çağrıda bulunuyor.
14 Temmuz 2020, 22:27
 
Uluslararası Ticaret Odası, dünyanın ekonomi bazında en büyük 20 ülkesinden (G20) borç servislerinin geri ödemelerini dondurmasını, kapsamını genişletmesini ve sadece düşük gelirli ülkelere değil orta gelir grubundaki ülkelere de geri ödemelerinde kolaylık sağlanmasını istedi.
 
Uluslararası Ticaret Odası’nın yanında International Trade Union Confederation ve Global Citizen gibi gruplar da G20 ülkelerinin maliye bakanlarına özel kredi verenlerin katılımlarının artırılması için çağrıda bulundu.
 
Gruplar pazartesi günü yayınladıkları bir bildiride küresel ekonominin iyileştirilmesi için daha fazla önlemin gerektiğini belirttiler.
 
BloombergHT'de yer alan habereg öre, küresel finans yetkilileri geçen hafta yaptıkları bir açıklamada pandemiden etkilenen ülkelere özel bir borç yeniden yapılandırmasının gerekli olabileceğini düşündüklerini söylemişlerdi.
 
Şu ana kadar “G20 Borç Servisleri Dondurma İnisiyatifine” borç yapılandırma servislerinden yararlanmak içi 41 ülke başvuruda bulundu. Anlaşma imzalanan 20 ülke içerisinde Fildişi Sahilleri, Etiyopya ve Pakistan da bulunuyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR