Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HONDA TÜRKİYE'DEN ÇIKIYOR !
HONDA TÜRKİYE'DEN ÇIKIYOR !
1997 senesinden beri Şekerpınar'da üretim faaliyetlerini sürdüren Honda, 2021 yılı itibarıyla Türkiye fabrikasını kapatıyor.Türkiye'ye sıfırdan gelen son yatırım 24 yıl sonra ülkemizden çıkmış olacak. Fabrikanın içerisindeki tüm teçhizatla birlikte satışa sunulacağı ve 1700 çalışanla anlaşma yapıldığı öğrenildi.
15 Temmuz 2020, 23:29
 
Ülkemizde çok sayıda kullanıcı sayısına sahip olan Japonya tabanlı üretici Honda, Türkiye'den tamamen çekilme kararı aldı.
 
Aslında uzun zamandır markanın ayrılacağı dilden dile konuşuluyordu ancak herhangi bir somut adım söz konusu değildi. 2019 yılının başında başlayan bu iddialar ünlü otomobil üreticisinin 2020 yılında Türkiye'deki fabrikalarını tamamen kapatacağını söylese de, Honda 2020 yılında da ülkemizde üretim yapmayı sürdürmüştü. Ancak öyle görünüyor ki Japonya merkezli üretici bu sefer fazlasıyla ciddi ve 2021 yılına geldiğimizde artık onları burada göremeyeceğiz.
 
image
 
Ünlü otomobil markası Honda Türkiye fabrikasını kapatıyor!
 
1997 yılının sonundan bu yana ülkemizde üretim yapmayı sürdüren ve yerli otomobiller üreten Honda yukarıda da belirttiğimiz üzere aldığı global bir karar ile ülkemizden 2021 yılında çekiliyor. Bu konudaki en önemli açıklama ise  Honda Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kılıçer'e ait. Kılıçer, Şekerpınar'da yer alan fabrikanın içerisindeki tüm teçhizatla birlikte satışa sunulacağını belirtiyor. Bahsi geçen fabrikanın yapımına 1996 yılında başlanmıştı ve fabrika 1997 yılında üretime geçmişti. Fabrikayı kapatma kararının ardında yatan iki nedeni de açıklayan Kılıçer, şu ifadeleri kullandı.
 
image
 
İlki ve en önemlisi global düzeyde üretimdeki optimizasyonu yakalamaktı.
 
Türkiye fabrikamızın kapasitesi 50 bin adet olmasına rağmen gelin görün ki son 5-6 yıldır maalesef kapasitenin yüzde 30-35 altında üretmek zorunda kaldık. Bunun sebebi kesinlikle iç pazar değil ihracatla ilgili bir konuydu. Ayrıca bu optimizasyon sadece Türkiye ile ilgili de değil. İngiltere, Endonezya ve Tayland fabrikalarında da revizyonlar yapıldı."

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR