Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GÜRİŞ 9 ENERJİ SANTRALİ İLE LİDER OLDU !
GÜRİŞ 9 ENERJİ SANTRALİ İLE LİDER OLDU !
Yenilenebilir enerji alanında yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirmiş olduğu yatırımlarla dikkat çeken GÜRİŞ Holding, şimdi ise Rüzgar Enerjisinde liderlik koltuğunda…
31 Ağustos 2020, 07:14
 
25 Adet türbiniyle toplamda 100 MW büyüklüğündeki Kocatepe Rüzgar Santralinin devreye alınmasıyla birlikte GÜRİŞ Holding, Türkiye’de “Rüzgar Enerjisi Santrali ” yatırımlarında lider koltuğuna geçti.
 
GÜRİŞ Holding Enerji CEO’su Ali Karaduman konu hakkında şu açıklamada bulundu:
 
“En son teknolojiye sahip türbinlerimiz 581.25 MW kurulu gücündeki 9 Rüzgar Enerji Santralimiz ile Türkiye’nin en büyük RES yatırımcısı konumuna geldik. Bu gurur hepimizin!”
 
Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmayı vizyonu haline getirmiş ve bu doğrultuda yaptığı her faaliyette daha temiz, sürdürülebilir ve yenilenebilir bir dünya için çalışmalarda bulunan Güriş Holding, yaptığı son açıklama ile Türkiye’de en büyük Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) yatırımcısı olduğunu açıkladı.
 
Son enerji yatırımları ve devreye giren 100 MW Kocatepe RES ile birlikte Türkiye’nin Rüzgar Enerjisi alanında en büyük yatırımcısı olduklarını belirten Ali KARADUMAN: “63 yıldır kendimize bir misyon belirledik, bu misyon doğrultusunda ülkemize her alanda destek vermeye kendimizi adadık.
 
Yapmış olduğumuz ve yapacağımız yatırımlar ile Türkiye’nin enerji ihtiyacını gidermeye, yerli – yenilenebilir ve temiz enerji alanında ülkemize kesintisiz katkı sağlamaya devam edeceğiz. Rüzgar enerjisinde gerçekleştirdiğimiz son yatırımlarla liderlik konumuna geçtiğimiz ve ülkemize bu desteği sağladığımız için gurur duyuyoruz” dedi.
 
BU GURUR HEPİMİZİN!
 
Çevre konusunda hassasiyeti ile bilinen GÜRİŞ, çevreye katkıları ve bölgesel destekleri ile öne çıkıyor. Sürdürülebilir bir gelecek için büyük titizlikle çevreye sahip çıkan GÜRİŞ, kurulduğu günden bugüne Türkiye’nin farklı bölgelerine yaptığı santral yatırımlarını, doğal yaşamı engellemeyecek şekilde ağaçlar ve akarsular ile iç içe konumlandırmaya büyük özen gösteriyor. Ekolojik ortama verdiği değer kapsamında bu yıl gelenekselleşen fidan dikme şenlikleri ile çevreye 400.000 adet ağaç kazandırırken, akarsuya 28.000 adet yavru alabalık bıraktı. Çevreye dost teknolojileri kullanarak gerçekleştirmiş olduğu çalışmalarla yerli, temiz ve yenilenebilir enerjide Türkiye’nin vitrini konuma ulaştı.
 
100 MW Kocatepe RES Türbinlerini devreye almasıyla birlikte Türkiye’de toplamda 581.25 MW gücündeki 9 Rüzgar Enerji Santrali ile Rüzgar Enerjisinde liderlik koltuğuna geçti.
 
GÜRİŞ Holding, Kosova (32.4 MW) ve Ukrayna’da (30 MW) birer RES dahil olmak üzere toplamda 7 adet JES (210 MW) , 11 adet RES (644 MW) ve 6 adet HES (104 MW) ile toplamda 958 MW’lık tamamı yenilenebilir santrallerden oluşan bir üretim gücünü Mogan Enerji Yatırım Holding çatısı altında toplamıştır.
 
9 ENERJİ SANTRALİ İLE LİDER!
 
GÜRİŞ Holding’in TÜRKİYE’de faaliyet gösteren Rüzgar Santrallerinin listesi ise şu şekilde:
 
Zeliha RES: 25,6 MW
Kanije RES: 64 MW
Seyit Onbaşı RES: 9,4 MW
Kocatepe RES: 100 MW
Dinar RES: 200,25 MW
Fatma RES: 80 MW
Atik RES: 18 MW
Belen RES: 48 MW
Şenköy RES: 36 MW

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR