Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
CEZERİ'NİN TESTİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ
CEZERİ'NİN TESTİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ
Baykar tarafından yapılan Cezeri adlı uçan arabanın halatsız uçuş testi başarıyla tamamlandı. Uzmanlar, uçan arabanın Türkiye’nin geleceği için çok önemli olabileceğini belirtti.
17 Eylül 2020, 09:33
 
 
Baykar tarafından geliştirilen ilk Yerli Uçan Araba Cezeri’nin Uçuş Testleri Başarıyla Tamamlandı, test uçuşlarını gerçekleştirdi. Baykar tarafından geliştirilen ve Cezeri olarak adlandırılan ilk uçan araba, uzun bir zamandır geliştiriliyor ve birçok testten geçiyordu.
 
Daha önce de testlerden geçen Cezeri adlı yerli uçan otomobil, aslında ilk testinde halatlar ile uçuş testi yapmıştı. Halatlar ile yapılan uçuş testinin başarılı olmasının ardından şimdi de halatsız uçuş gerçekleşti.
 
image
 
Büyük dikkat çeken yerli uçan arabalar, aslında uzun bir zamandır hem halkın, hem de girişimcilerin ilgi odağı haline gelmiş durumda. Son yıllarda dünya çapında uçan arabalara yönelik olan ilgi, her geçen gün daha da artıyor ve dünya çapında birçok ülkede uçan araba testleri gerçekleştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde haberimizde aktardığımız gibi uçan otomobillerde 2. devreye geçilmiş ve hatta insanlı testler yapılıp başarılı olunmuştu.
 
image
 
Japonya’da uçan otomobil çalışmalarına devam eden SkyDrive adlı şirket de Toyota’nın da desteğiyle son hız uçan otomobil geliştirme üzerinde çalışıyor.
 
Geçtiğimiz günlerde insanlı testlerini bile başarıyla tamamlayan SkyDrive, uçan otomobiller için oldukça olumlu bakılmasına sebep olmuş ve kısa sürede oldukça iyi bir araç üretmişti. Şimdi ise yerli şirket Baykar tarafından yapılan Cezeri adlı uçan arabanın halatsız uçuş testi başarıyla tamamlandı. Uzmanlar, uçan arabanın Türkiye’nin geleceği için çok önemli olabileceğini belirtti.
 
Cezeri adlı ilk yerli uçan otomobil, serbest uçuş testine girdi. Resmi bilgilere göre Cezeri, serbest uçuş testini başarıyla tamamladı.
 
Daha önce yukarıda da gördüğünüz gibi halatlı uçuşları gerçekleştirilen ve bu uçuşlarda başarılı olan Cezeri adlı uçan araba için sırada halatsız serbest uçuşlar vardı. Hızlı bir şekilde geliştirme sürecinden geçen bu otomobil, sürecin ardından halatsız uçuşunu da gerçekleştirdi. 
 
230 kilogram ağırlığındaki bu uçan araba, oldukça dikkat çeken bir tasarıma sahip. Daha çok drone görüntüsüne sahip olan ve drone’lar ile çok benzer bir yapıda olan Cezeri, 10 metre yüksekliğe uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Büyük dikkat çeken yerli uçan araba hakkında açıklamalarda bulunan Savunma Sanayi Analisti Kadir Doğan, henüz tüm dünyada testleri yeni yeni başlayan uçan otomobil pazarına Türkiye’nin bu kadar erken girmesinin oldukça büyük bir önem taşıdığına değindi.
 
image
 
 
Baykar’ın insansız hava araçları konusunda rakiplerine göre edindiği bilginin çok avantajlı olduğuna değinen Kadir Doğan, Cezeri adlı bu aracın Türkiye için iyi bir avantaj olduğunu söyledi. Bu araçlarda kullanılan teknolojilerin insansız hava araçlarından entegre edildiğini de belirten Doğan, bugüne kadar yapılan İHA çalışmaları sebebiyle iyi bir avantajın bulunduğunu aktardı.
 
Diğer bir yandan bir süredir çalışmalarına devam edilen ve 1,5 yılı aşkın bir süredir Baykar’ın ellerinde geliştirme aşamasında bulunan yerli uçan otomobil Cezeri, geliştirme sürecinin başarıyla tamamlanması ile birlikte 4 yıl gibi bir zaman sonra kırsal bölgelerde kullanılabilir hale gelecek. Diğer bir yandan bu uçan otomobilin yollara çıkmasının da 15 yıla kadar zaman alabileceği belirtiliyor.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 TÖREHAN ÇİFTİ DOKUNULMAZLIK PEŞİNDE
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR