Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BOOKING TÜRKİYE GELİYOR
BOOKING TÜRKİYE GELİYOR
2017'de Türkiye'de vergi ödemediği ve haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle erişim engeli getirilen Booking.com'un, Türkiye'de ofis açmayı ve vergi ödemeyi kabul ettiği öğrenildi.
14 Ekim 2020, 22:42
 
Hollanda merkezli dünyaca ünlü rezervasyon sitesi Booking.com'un, Türkiye'de ofis açmayı ver vergi ödemeyi kabul ettiği öğrenildi. Son dakika gelişmesine göre, adımların atılmasından sonra sitenin erişim engelinin de kaldırılması bekleniyor.
 
İsveç merkezli Spotify'ın yayın lisansı alacağını açıklamasının ardından bir haber de Booking.com'dan geldi.
 
Türkiye'de vergi ödemediği ve haksız rekabete neden olduğu gerekçesiyle 2017'de erişim engeli getirilen Booking.com'un yetkilileri, erişimin kaldırılması için Türkiye'de Turizm, Maliye ve Ticaret Bakanlıkları ile görüşmelerini sürdürdüğü öğrenildi.
 
OFİS AÇMAYA HAZIRLANIYOR
Türkiye'de ofis açması ve vergi ödemesi halinde faaliyetlerine devam edebileceği söylenen Booking.com'un bu yönde çalışmalarını hızlandırdığı vurgulanıyor. Şirketin önümüzdeki günlerde ofis açacağı belirtilirken, cirodan yüzde 7.5 vergi ödemeyi kabul ettiği konuşuluyor.
 
500 BİN TL TEMİNAT
Mahkemenin kararında, "Davalı site haksız rekabete yol açan reklamlara yer vermiştir. 'booking.com' olarak en iyi fiyatları garanti eden bir internet sitesi kurmayı amaçlıyoruz', 'En düşük fiyatlar', 'Booking.com hem şehirlerde hem de deniz kenarı veya kırsal bölgelerde en iyi otel fiyatlarını garanti etmektedir' vb. şekilde haksız rekabete yol açan reklamların siteden ve tüm online uygulamalardan kaldırılmasına karar verilmiştir. Ayrıca 500 bin lira teminatın yatırılması halinde daha önce verilen ihtiyati tedbir kararının kaldırılarak faaliyetlerine devam etmesine karar verildi" denildi.
 

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR