Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DOLAR 8 LİRAYI AŞTI !
DOLAR 8 LİRAYI AŞTI !
Türk lirası haftaya yeni bir tarihi değer kaybıyla başladı. Dolar, 8.00 TL'nin de üzerine çıkarak zirveye ulaştı. Dolar 8.07 rakamını gördü.. Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta PPK toplantısında faiz artırımını 'pas geçmesiyle' döviz kurları yeniden tırmanışa geçmişti.
26 Ekim 2020, 14:34
 
Piyasalar yeni haftaya da yükselişle başladı. Dolar/TL tarihi rekorunu kırarak 8 TL'yi gördü.
 
Dolar/TL Merkez Bankası'nın beklentilerin aksine politika faizini sabit tutup onun yerine sıkılaştırmayı faiz koridorunu genişleterek yapması ardından tarihi zirvede seyrini sürdürüyor.
 
Dolar/TL bu sabah 8,07  ile tüm zamanların en yüksek düzeyini gördü, uzmanlar piyasayı olumsuz etkileyen faktörleri 5 gerekçede saydı.
 
- Düşük faiz
- Yabancı yatırımcıların Türkiye'den çıkması
- S-400’ler nedeniyle ABD’nin yaptırım tehdidi
- Doğu Akdeniz ve Dağlık Karabağ’daki gelişmeler 
- Korona virüs pandemisi
 
"'HAFTA SONU AÇIKLAMALARI"
 
Financial Times (FT) gazetesinin internet sitesi ise doların 8 TL’yi geçmesinde, hafta sonu dış politikada yaşanan gelişmelerin etkili olduğunu savundu.
 
FT, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un zihinsel tedaviye ihtiyaç duyduğunu belirttiğini hatırlattı. FT, Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan da Avrupa’nın Müslümanlara davranışını 1920’lerde Yahudilere yapılanlara benzeten açıklamalar yaptığına dikkat çekti. Financial Times, bu açıklamalara yanıt olarak Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel’in de Türkiye’yi Akdeniz’de provokasyon peşinde olmakla suçladığını ifade etti.
 
Financial Times’ın piyasalardaki gerginliği artıran faktör olarak altını çizdiği bir başka dış politika açıklaması ise Erdoğan’ın ABD’ye yönelik “Kiminle dans ettiğini bilmiyor” sözü. Erdoğan hafta sonu yine Amerika’ya yönelik olarak “Yaptırımın neyse geç kalma yap” demişti.

DİĞER HABERLER

YAZARLAR

KONUK KOLTUĞU KONUK KOLTUĞU
 DOLANDIRICILAR CUMHURİYETİ -Timur Soykan
Engin Ertem Engin Ertem
 KENTSEL DÖNÜŞÜM SEKTÖRÜN CAN SİMİTİ
Mutlu Demirdelen Mutlu Demirdelen
 İRANLI'NIN KKTC'Yİ SİNSİ İŞGAL GİRİŞİMİ
Cansu Aksoy Cansu Aksoy
 AİLE MAHKEMELERİNİN DİKKATİNE!
Av. Remzi Kazmaz Av. Remzi Kazmaz
 AKBELEN ORMANLARI VE PARİS İKLİM ANLAŞMASI
Süleyman Yıldız Süleyman  Yıldız
 AKLIM BOSNA'DA KALDI

SİTE ANKET

TÜRKİYE'DE EN BÜYÜK SORUN NEDİR ?








EN ÇOK OKUNANLAR